Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bývalý starosta Bziniec chcel odkúpiť notebook: Nehoráznu cenu mu "jeho" poslanci odklepli!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: obecbzince.sk)

BZINCE POD JAVORINOU – Takmer každá menšia obec určite pozná svoje žabomyšie vojny. Po komunálnych voľbách koncom minulého roka aj v Bzinciach pod Javorinou vzplanuli vášne, keď sa starostkou stala nezávislá kandidátka. Poslanci obecného zastupiteľstva však ostali „verní“ bývalému starostovi, a tak sú nepríjemné situácie na každodennom poriadku.

Obec, ako verejný obstarávateľ, musí pri verejnom obstarávaní uplatňovať princípy rovnakého zaobchádzania, nediskriminácie uchádzačov alebo záujemcov, transparentnosti, hospodárenia a efektívnosti. Bývalý starosta Pavol Bahník si v roku 2011 zakúpil pomerne drahý notebook Toshiba za 1721 eur, ako majetok mesta ho zaevidoval v roku 2013.

Po posledných voľbách sa však starostkou obce stala Alena Šoltýsová, civilným povolaním ekonomka. Zrejme preto sa Bahník rozhodol, že by rád notebook, ktorý pravdepodobne používal aj na súkromné účely, získal do osobného vlastníctva. Na zasadnutí obecného zastupiteľstva, ktoré sa konalo ešte koncom januára, podal takúto žiadosť s tým, že hodnotu notebooku odhadol na 0 eur, čo dokazuje zápisnica zo stretnutia.

Bývalý starosta Bziniec chcel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: obecbzince.sk)

Pani starostka však zostatkovú hodnotu špičkového notebooku s výbornými recenziami na internete určila na 860 eur. Preto poslanci návrh upravili a schválili „prenájom Notebooku Toshiba pre Ing. Pavla Bahníka v sume 50 eur ročne na dobu jeho odpisovania (2 roky) a jeho následný bezodplatný odpredaj“. De facto to znamená, že pán Bahník by si mohol vďaka jednohlasnému schváleniu poslancov obecného zastupiteľstva kúpiť Notebook za takmer 900 eur len sa stovku. Keby nebolo pani starostky Šoltysovej.

Bývalý starosta Bziniec chcel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: obecbzince.sk)

„Pán starosta zmluvu zatiaľ nemá. Poslanci mu to na zasadnutí obecného zastupiteľstva jednohlasne odsúhlasili, majú na to právo, ja to rešpektujem. Štatutárny orgán som tu však ja, takže ja mu to ani nepodpíšem. Nech sa páni poslanci za stranu Smer naučia ako to chodí,“ povedala nám súčasná starostka obce Alena Šoltýsová. Je pravda, že rovnako ako pán Bahník, všetkých poslancov okrem dvoch podporuje Smer.

Bývalý starosta Bziniec chcel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: obecbzince.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu