Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia rana Rezešovej po tragédii: Ako matku ju čaká najťažšie rozhodnutie v živote!

Rezešová s dcérou Alexandrou
Rezešová s dcérou Alexandrou (Zdroj: FB, Ján Zemiar)

BUDAPEŠŤ - Dcéra železiarskeho magnáta Eva Varholíková Rezešová, ktorá od augusta 2012 sedí vo vyšetrovacej väzbe, dnes na krátky čas opustí väzenskú celu. Predvedú ju pred Centrálny obvodný súd v Budapešti, kde sa podrobí výsluchu. Ten má súvisieť s rozhodnutím o zverení starostlivosti jej staršej dcéry Alexandry (15).

Košičanka Rezešová, ktorú maďarský súd viní zo spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb, bude mať v utorok trochu iný program ako zvyčajne. Z cely ju predvedú pred Centrálny obvodný súd v Budapešti, ktorý Okresný súd Košice II požiadal o výsluch, píše denník Korzár.

Vypočúvanie sa bude týkať rozhodovania o zverení Evinej staršej dcéry Alexandry do starostlivosti jej otca exhokejistu Jána Varholíka. O výchovu vnučky požiadala aj jej stará mama, no keď sa tínedžerka sama vyjadrila, že chce byť u otca, svoju žiadosť stiahla.

Súd začiatkom júla Alexandru predčasne zveril do starostlivosti otca.  S definitívnym verdiktom však chcel počkať na stanovisko matky. Budapeštianskemu ústrednému krajskému súdu adresoval žiadosť, ktorý ju odstúpil Centrálnemu obvodnému súdu v Budapešti. Rezešovú mali vypočúvať ešte 17. decembra, vtedy ju však z väznice nepredviedli.

Nový termín bol stanovení na dnes 25. marca. Podľa denníka položí sudca Rezešovej asi desať otázok, ktoré sa budú týkať jej názoru na zverenie Alexandry do starostlivosti otca. Keď potom zápisnica z výsluchu dorazí do Košíc, sudkyňa určí termín hlavného pojednávania, na ktorom sa o zverení tínedžerky definitívne rozhodne.  

Za tragickú nehodu 6 rokov basy

Okresný súd v Gödöllő Rezešovú 22. novembra odsúdil na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb. Na odvolacom súde, ktorý sa má konať na jar, buď uznajú prvý rozsudok, zmenia ho, alebo zrušia a pošlú späť na prvostupňový súd. Rezešovú však môžu ešte stále aj úplne oslobodiť. Termín najbližšieho pojednávania bol stanovený na apríl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu