Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rezešová má vážne zdravotné problémy: Záchvat v maďarskom väzení!

Rezešová na súde
Rezešová na súde (Zdroj: David Duducz)

BUDAPEŠŤ - Slovenka Eva V., ktorú za spôsobenie dopravnej nehody v Maďarsku so štyrmi obeťami na životoch odsúdil prvostupňový súd na šesť rokov väzenia, mala vo väzení epileptický záchvat, po ktorom stratila vedomie. Uviedol to dnes maďarský denník Bors, podľa ktorého zdravotný stav odsúdenej doposiaľ prísne utajovali.

Pojednávanie na odvolacom súde, ktoré 5. mája kvôli jej zdravotnému stavu odročili, sa bude konať vo štvrtok 22. mája. Doposiaľ zverejnili oficiálne iba toľko, že Eva V. mala vírusové ochorenie žalúdka.

Denníku nemenovaný zdroj uviedol, že toto ochorenie znášala podstatne horšie než ostatní spoluväzni. "Veľmi schudla, dostala aj epileptický záchvat, po ktorom odpadla a stratila vedomie. Keď sa jej vrátilo vedomie, nič si z nevoľnosti nepamätala," povedal Borsu zdroj, ktorý Slovenku dobre pozná.

Eva V. sa už z virózy vyliečila, váži niečo vyše 40 kilogramov. Ďalší záchvat odvtedy nemala, očakáva sa, že pojednávania vo štvrtok sa zúčastní, dodal Bors, podľa ktorého najväčšiu starosť si žena robí z osudu svojej mladšej dcéry, ktorú už dva roky nevidela a teraz má nastúpiť do školy.

Prokuratúra sa proti vlaňajšiemu rozhodnutiu odvolala. Neskôr podala návrh, aby odvolací súd vrátil proces na súd prvostupňový a aby sa pojednávanie začalo úplne od začiatku.

Eva V., jazdiaca pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Na miestne v ňom zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Obvinenú odsúdil Okresný súd v Gödöllö 22. novembra 2013 na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom stráženia za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na päť rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Od obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Na základe odvolania prokurátora vlani 3. decembra súd zrušil domácu väzbu a Slovenku previezli späť do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu