Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rezešovej nová taktika na dnešnom súde: Po pol roku vytiahla liečbu u psychiatra!

Eva Varholíková - Rezešová
Eva Varholíková - Rezešová (Zdroj: Jan Zemiar)

BUDAPEŠŤ – Po takmer polroku dnes začal opäť proces s dcérou oceliarskeho magnáta Evou Varholíkovou – Rezešovou. V Budapešti mal odvolací súd definitívne rozhodnúť o jej treste za tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej prišli o život štyria ľudia. Obžalovaná sa na dnešné pojednávanie nedostavila, súd je odročený na 22. mája.

Megaproces s milionárskou košickou dedičkou Evou Varholíkovou – Rezešovou sa začal dnes ráno v Budapešti za účasti množstva médií. V úvode pojednávania sudkyňa upozornila jedného novinára, aby  nežul žuvačku.  

Proces bol po niekoľkých minútach od začatia prerušený. Dôvodom bola neúčasť obžalovanej. Jej advokát žiadal, aby sa nepojednávalo v Rezešovej neprítomnosti, nakoľko bola minulý týždeň hospitalizovaná. Trpela žalúdočnými ťažkosťami a bolesťami brucha. Po úvodnom zasadnutí súdu povedal obhajca Peter Novák, že Rezešová má vírusové ochorenie žalúdka. Bližšie o príznakoch ochorenia svojej klientky sa advokát nevedel vyjadriť, povedal iba toľko, že vzhľadom na to, že ide o nákazlivé ochorenie, sa pojednávania nemohla zúčastniť.

Novák potvrdil mediálne správy, že Rezešová veľmi schudla, čo je podľa jeho slov výsledkom najmä samotnej infekčnej choroby. Stopy na jej zdravotnom a psychickom stave ale zanecháva aj priebeh procesu a pobyt vo väzení, dodal obhajca, podľa ktorého znalecký posudok hovorí o tom, že o dva týždne by už mohla byť vyliečená.

Hlavné tromfy Rezešovej

1. Súd nevie dokázať, že Rezešová nebola pod vplyvom alkoholu, o čom má hovoriť aj nová lekárska správa. Tú chcela obhajoba predložiť na dnešnom pojednávaní.

2. Nehode sa nedalo zabrániť.

3. Podľa právnika sa Rezešovej dcéra momentálne lieči u psychiatra práve kvôli odlúčeniu od matky, čo môže mať na ňu negatívny vplyv. Informácie priniesol portál hvg.hu.

Na poslednom minuloročnom pojednávaní vytýčil Rezešovej súd trest na šesť rokov odňatia slobody a zákaz šoférovať na päť rokov. Po vyhlásení prvostupňpového rozsudku bola pár dní v domácom väzení. Momentálne je v budapeštianskej väzbe.  

Po novembrovom rozsudku sa odvolal prokurátor, ktorý žiada vrátiť proces na začiatok. Dôvodí tým, že prvostupňový súd urobil závažné chyby vrátane zaujatosti.   

Dnes média priniesli informácie, že Rezešovej rodina už prenajala luxusný byt. Rátajú s tým, že vyšetrovanie začne odznova. Proces by sa tak ťahal niekoľko mesiacov, ktoré by tak milionárska dedička prežila v prominentnom príbytku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu