Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krvavá galiba na zápase pod Tatrami: Stovka Rómov sa vrhla na mladých futbalistov!

Osadníci sa vo veľkom prirútili na ihrisko Zobraziť galériu (2)
Osadníci sa vo veľkom prirútili na ihrisko (Zdroj: TV JOJ)

HUNCOVCE – Vzduchom lietali kamene a tiekla krv! Na futbalovom ihrisku v Huncovciach (okres Kežmarok) sa v sobotu namiesto zápasu odohrala masová bitka. Pre spor o miesto na hranie sa do seba pustili mladí športovci a osadníci vyzbrojení sekerami a lopatami. Poriadok nastolili až zasahujúci kukláči, ktorí si odviedli 10 výtržníkov, štyria ďalší skončili v nemocnici.

Na ihrisku pod Tatrami sa mal v sobotu odohrávať prípravný zápas Huncovce – Vysoké Tatry, no pre konflikt medzi futbalistami a miestnymi osadníkmi sa ani nestihol začať, informovala Tv JOJ. Športovci ich žiadali, aby opustili ihrisko, na ktorom mali hrať. Osadníci to však odmietli a tak sa strhla mela, do ktorej sa zapojila takmer stovka Rómov z neďalekej osady.

Podľa očitých svedkov, ktorým rozbúrený dáv porozbíjal okná, boli vyzbrojení sekerami a lopatami. Ihriskom sa mala údajne ozývať aj streľba. „Situácia na mieste bola napätá, obyvatelia osady ohadzovali hráčov kameňmi a inými predmetmi," povedal tajomník TJ Huncovce Ján Mačák. Jeden z letiacich kameňov zasiahol futbalistu priamo do hlavy a s ťažkým otrasom mozgu skončil v nemocnici.

Amatérske zábery zachytávajúce roztržku v Huncovciach.
Zobraziť galériu (2)
Amatérske zábery zachytávajúce roztržku v Huncovciach.  (Zdroj: TV JOJ)

Pri bitke sa zranili aj ďalší traja ľudia a nebyť rýchleho zásahu kežmarských policajtov, mohlo ich byť oveľa viac. Polícia na oddelenie predviedla desať ľudí a prešetrovať bude aj údajnú streľbu počas roztržky. Na mieste zasahovalo celkovo 15 policajtov.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin výtržníctva a podľa prešovskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej je pravdepodobné, že budú vznesené aj ďalšie obvinenia pre ublíženie na zdraví. "To sa však určí až na základe ďalšieho vyšetrovania a po tom, keď získame lekárske správy, ktoré určia rozsah a vážnosť zranení," doplnila Migaľová s tým, že zatiaľ nie je jasné, kto bitku vyvolal a kto s kým sa pobil. Všetko je ešte v štádiu vyšetrovania, polícia sa bude snažiť získať všetky dôkazné materiály.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu