Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dohra krvavej bitky na futbale pod Tatrami: VIDEO policajnej akcie v osadách!

Policajná razia pod Tatrami Zobraziť galériu (2)
Policajná razia pod Tatrami (Zdroj: polícia)

KEŽMAROK - Pod Tatrami sa dnes konala veľká policajná akcia. Takmer stovka kukláčov pátrala v Huncovciach a Veľkej Lomnici po hľadaných osobách, ale aj výtržníkoch z krvavej bitky, ktorá sa v sobotu odohrala na futbalovom ihrisku v Huncovciach. Polícia už v tomto prípade obvinila štyroch ľudí.

Prešovská polícia obvinila v prípade sobotňajšej bitky v obci Huncovce v okrese Kežmarok zatiaľ štyroch ľudí, po ďalších pátra. Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, polícia dnes dve hodiny pátrala po osobách v rómskych osadách Huncovce a Veľká Lomnica. Pátracia akcia sa začala dnes o 6:00, 83 policajtov a tri služobné psy pátrali po páchateľoch trestnej činnosti a priestupkov. Celkovo preverila polícia päť objektov v osadách, na výsluch predviedla dve osoby. Tie následne obvinila z výtržníctva.

Ďalších dvoch páchateľov obvinila už predtým. Iné osoby, po ktorých policajti pátrali, sa v tom čase nenachádzali v mieste svojho bydliska. Akcia sa zaobišla bez problémov, nikto sa pri nej nezranil. Polícia v prípade bitky začala trestné stíhanie za výtržníctvo a preveruje protiprávne konanie ďalších ľudí, ktorí sa na incidente zúčastnili. "Je pravdepodobné, že bude začaté trestné stíhanie voči ďalším osobám, a to aj v prípade trestného činu pokusu ublíženia na zdraví," poznamenala Migaľová.

Razia pod Tatrami

Takúto "rúbačku" v obci ešte nezažili

Víkendová bitka asi stovky obyvateľov rómskej osady s približne dvadsiatkou futbalistov v Huncovciach v okrese Kežmarok bola podľa starostu obce Jozefa Majerčáka prvou, pri ktorej proti sebe stáli obyvatelia osady a futbalisti. „Doteraz tu boli rôzne potýčky a nemalo to takýto rozsah,“ uviedol starosta. Víkendová bitka bola podľa starostu výsledkom súhry viacerých okolností. „Bolo pekne, teplo, obdobie dávok, emócie,“ opísal situáciu starosta, podľa ktorého zrejme tieto okolnosti zohrali významnú úlohu pri víkendovej udalosti.

Starosta priznal, že problémy na futbalovom štadióne sú už dlhodobo. Ide o problém so starostlivosťou o areál štadióna, ktorý hlavne deti z osady sústavne ničia a poškodzujú. Práve aj o otázke investovania do futbalového štadióna diskutovali na piatkovom zasadnutí obecní poslanci. 
Starosta Huncoviec Majerčák si myslí, že "problémy s touto skupinou ľudí sú na východnom, strednom i západnom Slovensku. Napätia v obciach sú, ale nič sa nerieši“. Problém s neprispôsobivými na Slovensku podľa starostu posledných 25 rokov len narastá.

Lietali kamene, tiekla krv

V Huncovciach sa mal v sobotu odohrávať prípravný zápas Huncovce – Vysoké Tatry, no pre konflikt medzi futbalistami a miestnymi osadníkmi sa ani nestihol začať, informovala Tv JOJ. Športovci ich žiadali, aby opustili ihrisko, na ktorom mali hrať. Osadníci to však odmietli a tak sa strhla mela, do ktorej sa zapojila takmer stovka Rómov z neďalekej osady.

Dohra krvavej bitky na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV JOJ)

Podľa očitých svedkov boli vyzbrojení sekerami a lopatami. Ihriskom sa mala údajne ozývať aj streľba. „Situácia na mieste bola napätá, obyvatelia osady ohadzovali hráčov kameňmi a inými predmetmi," povedal tajomník TJ Huncovce Ján Mačák. Jeden z letiacich kameňov zasiahol futbalistu priamo do hlavy a s ťažkým otrasom mozgu skončil v nemocnici. Pri bitke sa zranili aj ďalší traja ľudia a nebyť rýchleho zásahu kežmarských policajtov, mohlo ich byť oveľa viac. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu