Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza sexuálneho zneužívania žiaka: Obžaloba učiteľky Dany je už na súde!

Podozrivá učiteľka Dana
Podozrivá učiteľka Dana (Zdroj: FB, Topky)

HUMENNÉ - Prokurátorka Okresnej prokuratúry v Humennom podala v týchto dňoch na humenský Okresný súd žalobu na bývalú učiteľku Základnej školy v Koškovciach, ktorá je podozrivá zo sexuálneho zneužívania 12-ročného žiaka.

Prokurátorka podala na Okresný súd žalobu na Danu K. pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže 5. marca tohto roka, informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák.

Podozrenie zo sexuálneho zneužívania žiaka 31-ročnou, dnes už bývalou učiteľkou spomínanej školy, začala preverovať polícia v novembri minulého roka. "V prípade bolo vznesené obvinenie pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, kde obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až 12-ročné väzenie," informovala vtedy hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu vo februári tohto roka s návrhom na podanie obžaloby. Vecou sa následne zaoberala Okresná prokuratúra v Humennom. Humenský Okresný súd dostal spomínanú žalobu z prokuratúry vo štvrtok 6. marca. "Po naštudovaní spisu sudcom a splnení zákonných procesných podmienok bude vytýčený termín hlavného pojednávania," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu