Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dana, obžalovaná zo zneužívania žiaka, porodila: Hrozí, že o dieťa príde!

Slovenčinárka Dana Zobraziť galériu (2)
Slovenčinárka Dana (Zdroj: FB, Topky)

HUMENNÉ – Koncom minulého roka otriasol Slovenskom sexuálny škandál. Učiteľku slovenčiny na základnej škole v Koškovciach Danu (31) policajti obvinili zo sexuálneho zneužívania len 12-ročného žiaka. Pred súd sa však uplynulý mesiac nepostavila kvôli tehotenstvu. V pondelok porodila v humenskej nemocnici dcérku Dajanu.

Danu prijali do nemocnice s pôrodnými bolesťami. Na začiatku týždňa porodila zdravé dievčatko a dala jej meno Dajana.

Mladá slovenčinárka je však od novembra obvinené z nezákonného vzťahu s len 12-ročným žiakom. Stíhaná je na slobode, do väzby ju neposadili. Polícia ani súd si totiž nemyslia, že sa chce vyšetrovaniu vyhýbať.

Po tom, čo policajti postúpili spis na prokuratúru, tá podala na Danu obžalobu. Súd vytýčil pojednávanie. Učiteľka sa tak pred senát mala po prvýkrát postaviť v polovici apríla. Bola už však vo vysokom štádiu tehotenstva, tak predseda súdu odročil pojednávanie na neurčito.

Dana už má šesťročného synčeka
Zobraziť galériu (2)
Dana už má šesťročného synčeka  (Zdroj: FB)

Obžalovaná tak vypustila nepríjemné starosti z hlavy a svoju pozornosť zamerala len na blížiaci sa pôrod a bábätko. To prišlo v humenskej nemocnici na svet v pondelok. Je to jej druhé dieťatko, pred šiestimi rokmi porodila synčeka.

„Nehnevajte sa, ale čokoľvek by som povedal, obrátilo by sa to proti nám,“ povedal Danin manžela a otec Dajanky pre denník Plus jeden deň.    

Ak sa dokáže, že učiteľka mala naozaj milenecký pomer s maloletým, len 12-ročným školákom, hrozí jej trest až na 12 rokov. Zatiaľ nie je známe, kedy sa bude v tejto veci pojednávať. Isté však je, že kvôli novorodeniatku sa najbližšie týždne žena pred súd nepostaví.

Ak Danu uznajú vinnou, od dcérky ju budú musieť oddeliť. "Ak však ide o výkon trestu na tehotnej žene, alebo na matke novonarodeného dieťaťa, odloží predseda senátu výkon trestu na jeden rok po pôrode," vysvetlila advokátka Zuzana Lodová Amrichová. Po roku bude musieť odsúdená dieťatko opustiť. Na Slovensku totiž neexistuje ústav na výkon trestu, ktorý by umožňoval mamičkám odpykávať si trest spolu s malým dieťatkom.

Žiak, ktorý bol do slovenčinárky údajne zamilovaný, chodí ďalej do školy v Humenskom okrese. O Chlapca a o jeho dvoch súrodencov sa starajú babka s dedkom. Rodičia detí zarábajú v zahraničí. Podľa informácií denníka, rodina v dedine nemá dobrú povesť.  

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu