Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Učiteľka obvinená zo zneužitia žiaka čoskoro porodí: Čo bude s dieťatkom, ak ju odsúdia?

Obžalovaná učiteľka už jedno dieťa má
Obžalovaná učiteľka už jedno dieťa má (Zdroj: FB)

PREŠOV - Sexuálny škandál, ktorý v novembri prepukol na základnej škole v Koškovciach, mal ísť v utorok pred súd. Slovenčinárka Dana (31) obvinená zo zneužívania siedmaka (12) z vedľajšej triedy však na pojednávanie neprišla a bolo odročené. Je totiž vo vysokom štádiu tehotenstva a v najbližších dňoch by mala porodiť. Bude to jej už druhé dieťatko, ktorého osud je rovnako neistý.

Učiteľka zo základnej školy v Koškovciach sa mala v utorok po prvý krát postaviť pred súd. Na pojednávanie však neprišla a sudcu požiadala o jeho odročenie pre zdravotné dôvody. Je totiž vo vysokom štádiu tehotenstva a už v týchto dňoch by mala porodiť. "Okresný súd Humenné odročil hlavné pojednávanie na neurčito zo zdravotných dôvodov na strane obžalovanej," potvrdil pre Tv JOJ  hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák

Dana čelí obžalobe zo sexuálneho zneužívania žiaka a ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Hoci v podobných prípadoch sú obvinení neraz stíhaní väzobne, polícia učiteľku od novembra stíha na slobode, a to zrejme práve pre tehotenstvo. Od jej zdravotného stavu bude závisieť aj termín ďalšieho pojednávania.

A čo bude nasledovať po pôrode? Ak Danu uznajú vinnou, od dieťatka ju budú musieť oddeliť. Stane sa tak však až rok po pôrode."Ak však ide o výkon trestu na tehotnej žene, alebo na matke novonarodeného dieťaťa, odloží predseda senátu výkon trestu na jeden rok po pôrode," vysvetlila advokátka Zuzana Lodová Amrichová.

Po roku bude musieť odsúdená dieťatko opustiť. Na Slovensku totiž neexistuje ústav na výkon trestu, ktorý by umožňoval mamičkám odpykávať si trest spolu s malým dieťatkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu