Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Martin (31) o brutálnej vražde starčeka: Dostal som to príkazom, usmieval sa na súde!

(Zdroj: TV JOJ)

TRENČÍN - Neprítomný pohľad a úsmev na perách. S takýmto pokojom sa vo štvrtok pred súd postavil Martin (31) z Bánoviec nad Bebravou, ktorý začiatkom týždňa brutálnym spôsobom na smrť dobil bezbranného starčeka (75) na bicykli. Mladý muž akoby si ani neuvedomoval, že chladnokrvne vraždil a v base môže stráviť celý zvyšok svojho života.

Martin si v pondelok popoludní zrejme náhodne vytypoval starčeka na bicykli, z ktorého ho zhodil a začal bezhlavo mlátiť. "Poškodeného muža zhodil z bicykla, stiahol ho za kríkový porast živého oplotenia pri chodníku a opakovane ho fyzicky napádal do oblasti hlavy a hrudníka," uviedol trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Po bezbrannom dôchodcovi skákal dovtedy, kým ho nezastavil policajt mimo služby, ktorý práve prechádzal okolo. Hoci šialenca spacifikoval, pre starčeka to už bolo neskoro.  

Vážnym zraneniam na mieste podľahol a Martin skončil v rukách polície, ktorá voči nemu hneď na druhý deň vzniesla obvinenie za obzvlášť závažný zločin vraždy. Šokujúci je dôvod, akým sa pokúšal mladý muž svoje šialené správanie ospravedlniť. Tvrdil, že je profesionálny vojak a starčeka zabiť musel. "Hovoril od veci, povedal, že to dostal príkazom, že to musel spraviť," povedal pre Tv JOJ policajt, ktorý blázna na mieste spacifikoval.

Nepochopiteľné správanie predviedol aj počas pojednávania, na ktorom vo štvrtok súd rozhodoval o jeho ďalšom osude. Bol pokojný a usmieval sa napriek tomu, že mu hrozí, že sa z basy už nedostane. V minulosti už za mrežami sedel za násilie voči skupine a jednotlivcovi. Súd mu vtedy nariadil aj toxikologické liečenie. Mal totiž užívať drogy a údajne má aj psychické problémy.

Na súde sa ku všetkému priznal, no ľútosť neprejavil. Sudca ho ponechal vo väzbe. Za brutálnu vraždu starčeka mu hrozí 25 rokov až doživotie.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu