Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vraha dôchodcov z Veľkej Lehoty poslali za mreže, posedí si vyše 23 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VEĽKÁ LEHOTA – Trest odňatia slobody na 23 rokov a štyri mesiace vymeral v stredu 15. januára Krajský súd v Banskej Bystrici Jozefovi Hrádelovi, ktorý zavraždil manželskú dôchodcovskú dvojicu z Veľkej Lehoty v okrese Žarnovica.

Krajský súd tak zvýšil pôvodný 20-ročný trest odňatia slobody vymeraný Okresným súdom v Banskej Bystrici v septembri 2013. Proti vtedajšiemu rozsudku sa odvolal prokurátor. "Krajský súd tiež uložil Jozefovi Hrádelovi zaplatiť pozostalým okrem pohrebných trov aj 120.000 eur ako nemajetkovú ujmu. So zvyškom nárokov sa môžu pozostalí obrátiť na občiansko-súdne konanie," doplnila Spurná. 

Ako uviedol obhajca obžalovaného Jaroslav Klátik, spolu s klientom zvažujú proti rozsudku podanie mimoriadnych opravných prostriedkov. Hrádel ešte v septembri na Okresnom súde vyhlásil, že sa cíti byť vinný zo spáchania skutku s tým, že svoje konanie ľutuje. Hrádel zavraždil dôchodcov 13. februára 2013 v ich rodinnom dome vo Veľkej Lehote. K udalosti došlo po vzájomnej hádke. Oboch zavraždil obzvlášť krutým spôsobom. Po bitke do nich ešte z bezprostrednej blízkosti vystrelil niekoľko nábojov, telá potom rozštvrtil a pozostatky zanechal v rodinnom dome, ako aj na odpočívadlách ciest v Levickom okrese a tiež na ďalších doposiaľ nezistených miestach. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu