Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rezešovej zlatá klietka v ohrození: Prokurátor chce pre ňu väzenskú celu!

Eva Varholíková Rezešová Zobraziť galériu (2)
Eva Varholíková Rezešová (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BUDAPEŠŤ - Do jedného týždňa rozhodne maďarský súd o tom, či rozhodnutie o domácej väzbe Evy Varholíkovej Rezešovej nadobudne právoplatnosť, alebo žena, ktorá spôsobila vlani pod vplyvom alkoholu tragickú dopravnú nehodu, pôjde naspäť do väzenia. Napísalo to dnes internetové vydanie maďarského denníka Bors.

Voči domácej väzbe Rezešovej, ktorú minulý piatok súd na prvom stupni odsúdil za spôsobenie dopravnej nehody s následkom smrti štyroch ľudí, vzniesol v ten istý deň prokurátor námietku. Obhajca Rezešovej Péter Novák dementoval informácie médií, ktoré tvrdili, že jeho klientka v luxusnom apartmáne v piatok oslavovala. "V tom čase s ňou v prenajatom byte bola iba jej 13-ročná dcéra a matka. Potvrdiť to môžu aj policajti, ktorí moju klientku v čase medzi 22.30-23.00 h kontrolovali," cituje Bors Nováka.

Obhajca informoval, že Slovenku kontrolujú denne dvakrát dvaja policajti. Preverujú fungovanie elektronického náramku, ktorý má na sebe. Súčasťou procesu kontroly je aj povinnosť Rezešovej denne najmenej päť minút nepretržite stráviť na balkóne apartmánu. Policajti skontrolujú celý byt a dajú jej podpísať zápisnicu.

Luxusný komplex, kde Eva trávi čas s rodinou.
Zobraziť galériu (2)
Luxusný komplex, kde Eva trávi čas s rodinou.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Novák zdôraznil, že jeho mandantka každý deň spomína na obete havárie a potvrdil informáciu, že pozostalým už pred časom zaplatila rodina odsúdenej štyri milióny forintov (13.374 eur) na starostlivosť o urny obetí. "Evu V. príbuzní nenechajú ani na minútu osamotenú. Striedajú sa pri nej matka so sestrou a švagrinou," podotkol advokát, podľa ktorého sa síce táto žena dostala do domácej väzby, trpí však tým, že menšiu dcéru nemôže vidieť kvôli rozhodnutiu jej otca.

Podľa periodika Bors býva Slovenka v dva a polizbovom luxusnom byte s rozlohou 70 metrov štvorcových. Fitnescentrum či plaváreň obytného komplexu nemôže navštevovať. Byt môže opustiť iba na súdne predvolanie v dňoch pojednávania. Aj na prípadnú návštevu lekára potrebuje súdne povolenie.

Rezešová, ktorá jazdila pod vplyvom alkoholu, narazila 21. augusta 2012 na diaľnici M3 vo vysokej rýchlosti do vozidla značky Fiat Punto. Zahynuli v ňom traja ľudia; ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Slovenku Okresný súd v Gödöllö odsúdil 22. novembra na šesť rokov väzenia v nápravnovýchovnom ústave s najmiernejším stupňom ostrahy za trestný čin spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Súd nariadil odsúdenej zákaz riadenia motorových vozidiel na obdobie piatich rokov a vyhovel jej žiadosti o domácu väzbu. Spod obvinenia z trestného činu ohrozenia cestnej premávky ju súd oslobodil. Proti verdiktu sa odvolali prokurátor i obhajca, rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Prokurátor sa odvolal aj proti domácej väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu