Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Maďarskí policajti prehovorili o zásahu u Rezešovej: Hystéria a nezastaviteľný plač!

Rezešová návrat do basy znáša ťažko Zobraziť galériu (3)
Rezešová návrat do basy znáša ťažko (Zdroj: konteo.blogrepublik.eu, sofitel.com)

BUDAPEŠŤ - Bála sa o život! Odchod Evy Varholíkovej Rezešovej z luxusnej domácej väzby sprevádzali silné emócie a muži zákona mali čo robiť, aby Košičanku obžalovanú zo zabitia štyroch ľudí pri autonehode od luxusného bývania odtrhli. Jej právnik Péter Novák tiež vysvetlil, prečo si ako domácu väzbu zvolila práve luxusný byt v prestížnom komplexe.

Rezešová tvrdí, že príchod polície a blížiaci sa koniec luxusnej väzby očakávala. Muži zákona, ktorí ju z budapeštianskeho bytu na brehu Dunaja odvážali späť do väznice, to však vidia inak. Údajne mali čo robiť, aby neprestajne vzlykajúcu Košičanku utíšili a pripravili na odchod. Neutíchajúci plač sprevádzal aj lúčenie s matkou Evou a dcérou Saškou, ktoré s ňou boli v tom čase v byte.

Je celkom pochopiteľné, že Rezešová pri zatýkaní neskákala od radosti. Plne zariadený exkluzívny apartmán s rozlohou 75 metrov štvorcových totiž zo dňa na deň vystriedala za väzenskú celu s tretinovou rozlohou, ktorú bude navyše zdieľať s ďalšími dvoma väzenkyňami. Ešte donedávna sa mohla slobodne prechádzať po hektárovej oplotenej záhrade v areáli luxusnej rezidencie a kúpať sa v súkromnom bazéne. Teraz jej ostáva už len väzenský dvor a spoločné sprchy.

Rezešovej väznica na Gyorskocsi ulici.
Zobraziť galériu (3)
Rezešovej väznica na Gyorskocsi ulici.  (Zdroj: retroradio.hu,utolag.com, hirado.hu)

Hoci presun Rezešovej z vyšetrovacej väzby do luxusného bytu spustil v Maďarsku obrovskú vlnu kritiky, jej právnik Péter Novák si naďalej stojí za tým, že bol nevyhnutný. Ak by totiž nešlo o bývanie v stráženom objekte, hrozilo podľa neho, že by sa Rezešovej, ako žene, ktorú vinia zo zabitia štyroch ľudí, pokúsil niekto siahnuť na život. "Moja klientka by bola vystavená vážnemu nebezpečenstvu, ak by nebola domáca väzba v stráženom objekte. Na internetových fórach sa totiž objavili odkazy s vyhrážkami smrťou," povedal pre denník Blikk.

V tomto luxusnom komplexe Rezešová pobudla len 11 nocí.
Zobraziť galériu (3)
V tomto luxusnom komplexe Rezešová pobudla len 11 nocí.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Podľa Nováka je byt, v ktorom Rezešová strávila 11 nocí, priemerný. Priznal, že je plne zariadený, no v žiadnom prípade nie luxusný. V objekte Prestige Towers sa byt podobnej rozlohy prenajíma mesačne za niekoľko stoviek tisíc forintov.

Maďarský súd pre okolie Budapešti zrušil v pondelok domácu väzbu Evy Varholíkovej - Rezešovej, odsúdenej v novembri na prvom stupni na šesť rokov väzenia za spôsobenie vlaňajšej tragickej nehody na maďarskej diaľnici M3, a nariadil jej okamžité prevezenie do vyšetrovacej väzby.

Hovorca súdu János Koszta pre MTI uviedol, že súd tak vyhovel odvolaniu prokurátora z 22. novembra. Podľa právoplatného verdiktu bude Slovenka vo vyšetrovacej väzbe až do ukončenia súdneho procesu na druhom stupni, najviac však dovtedy, keď uplynie trest odňatia slobody v zmysle prvostupňového rozsudku. Podľa MTI Evu Rezešovú už previezli do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu