Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tínedžerky postavili na nohy celé mesto: Mrazivý odkaz o spoločnej samovražde!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Hrôza, ktorej sa desí každý rodič. Rodiny dvoch 14-ročných kamarátok z Považskej Bystrice prežívali hodiny strachu a úplnej bezmocnosti, keď zúfalo pátrali po ich milovaných dcérach. Tie namiesto školy odišli na neznáme miesto, kde chceli skoncovať so životmi a ostal po nich len list na rozlúčku, z obsahu ktorého až zamrazí.

Keď rodičom tínedžerok z Považskej Bystrici vo štvrtok zavolali zo školy, že ich dievčatá neprišli na vyučovanie, oblial ich studený pot. Ich strach ešte znásobil odkaz s mrazivými riadkami, ktorý po sebe nezvestné dievčatá zanechali v školskom zošite. Išlo o akýsi list na rozlúčku a v tej chvíli už neexistovalo pochýb, že kamarátky plánujú skoncovať so životmi. "Nebojte sa o nás. Odkážte všetkým, že sme v pohode a že už sme našli pokoj. Zbhom," stálo na papieri.

Išlo o sekundy a do pátrania sa ešte v ten deň zapojili desiatky policajtov spolu s rodinami a známymi a začali prečesávať okolie. Dievčatá postavili na nohy takmer celé mesto a aj vďaka tomu sa ich podarilo vypátrať už o dve hodiny. Obe boli živé a zdravé, no na krkoch mali modriny zrejme po povraze, na ktorom sa plánovali obesiť. Na poslednú chvíľu si to však rozmysleli. K pokusu o samovraždu sa aj samé priznali, avšak ich motív zatiaľ ostáva záhadou.

Ako nás informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, polícia smutný prípad posunula do rúk odboru sociálnych vecí a rodiny. Tá bude teraz skúmať, v akých pomeroch tínedžerky žili a čo ich mohlo doviesť k tak zúfalému kroku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu