Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší svedok na strane Rezešovej: Tento priestupok jej nedokážu!

Rezešová na súde
Rezešová na súde (Zdroj: David Duducz)

BUDAPEŠŤ – Milionárska dedička Eva Varholíková-Rezešová, ktorú vinia zo smrti štyroch ľudí pri tragickej nehode, si môže opäť zľahka vydýchnuť. V jej prospech počas budapeštianskeho megaprocesu vypovedal ďalší svedok a zbavil ju jedného z možných obvinení, ktoré by jej mohlo pri rozhodovaní o výške trestu priťažiť.

Budapeštiansky súd si na výsluch predvolal zástupcu mobilného operátora, ktorý sa mal vyjadriť k tvrdeniam v súdnom spise. V ňom sa totiž píše, že Rezešová celú cestu až do momentu tragickej nehody intenzívne telefonovala, čo znižovalo jej pozornosť pri šoférovaní. Zamestnanec telekomunikačnej firmy však tieto tvrdenia pred súdom spochybnil.

Operátor ako dôkazy poskytol výpisy, podľa ktorých Rezešová od 3:00 do 4:00 prijala štyri hovory, jeden urobila a poslala jednu textovú správu. Odvtedy až do momentu nehody s fiatom (o 4:44, pozn. red.) mala zväčša zmeškané hovory. Hovor však prijala aj presne v minúte nárazu, podľa prepočtov to bolo presne 7 sekúnd pred zrážkou a trval iba 3 sekundy.

Podľa zástupcu firmy sa však nedá vylúčiť aj možnosť, že Rezešová hovory ovládala hlasom. „Neviem posúdiť, či to bolo pre ňu nebezpečné. Mohla mať v aute aj zariadenie hands free,“ vypovedal a spochybnil tak tvrdenia o jej nezodpovednej jazde. Navyše zo zoznamu hovorov, ktoré uskutočnila pred nehodou vraj svedok nezachytil žiadne aktivity, ktoré by mohli odpútavať jej pozornosť od šoférovania.

Počas vyšetrovania sa objavili informácie aj o tom, že Rezešová počas jazdy surdovala na internete. Aj tieto podozrenia však zástupca mobilného operátora spochybnil. V tomto prípade sa podľa neho tiež nedá vylúčiť, že išlo o automatické zapínanie dátového pripojenia. Súd sa po tejto výpovedi už Rezešovej telefonovaním za volantom nezaoberal.

Svedok tak Rezešovú zbavil aspoň zrnka v mori dôkazov a obvinení, ktoré by jej mohli pri posudzovaní jej viny priťažiť. Prokuratúra ju však stále viní z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozovania cestnej premávky, za čo jej hrozí 5 až 10 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu