Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rezešovej svetlo na konci tunela: Chyba, ktorá jej môže zaručiť slobodu!

Rezešová na súde
Rezešová na súde (Zdroj: David Duducz)

BUDAPEŠŤ - Dokázanie viny a následné odsúdenie milionárskej dedičky z Košíc Evy Varholíkovej Rezešovej nie je také jednoduché, ako sa možno na prvý pohľad zdá. Aj keby totiž sudkyňa zamietla všetky dôkazy v prospech obžalovanej a uznala ju vinnou, takmer určite by sa odvolala. Proces a väzba Košičanky sa tak môžu predĺžiť o niekoľko rokov, čo by mohlo spôsobiť aj jej "nechcené" prepustenie.

Rezešovú môžu ešte takmer tri roky držať vo väzbe bez právoplatného rozsudku, píše denník Korzár. „Do právoplatného skončenia trestného konania môže uplynúť niekoľko rokov,“ domnieva sa právnik príbuzných obetí nehody Ádám Hantos. Potom jej vyprší zákonom stanovená maximálna lehota väzby, ktorá je v Maďarsku vytýčená na štyri roky.

Obhajca Hántos sa preto obáva, že by sa mohli zopakovať prípady z minulosti, kedy sa návrh na predĺženie väzby "zabudol" podať včas a obžalovaní museli byť prepustení. Prokuratúra si však takúto možnosť nepripúšťa. Keďže Rezešovej proces je ostro sledovaný, nemyslí si, že by sa takouto "chybou" mohla dostať na slobodu.

"Vyšetrovacia väzba bude zachovaná až do konečného rozhodnutia súdu v tejto kauze,“ povedala pre denník Csilla Gyugyiová z budapeštianskej prokuratúry. Po uplynutí jedného roku väzby potom návrh na predloženie podáva na súd generálny prokurátor.

Megaproces s Rezešovou bude pokračovať v stredu na budapeštianskom súde. Jej obhajca Péter Novák na tom poslednom oznámil, že ma pripravené ďalšie nové dôkazy v prospech klientky a predložiť sudkyni by ich mal už zajtra. Konečný verdikt nad Košičankou obvinenou z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozovania cestnej premávky by mal padnúť v piatok. Hrozí jej 5 až 10 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu