Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Nové stopy v prípade smrti Renáty (†19): Krásku zrejme niekto uškrtil!

Renát zrejme zomrela násilnou smrťou Zobraziť galériu (5)
Renát zrejme zomrela násilnou smrťou (Zdroj: FB)

MARTIN - Namiesto osláv stroja pohreb. Hrozná smrť mladej Martinčanky Renáty Brezniakovej (†19), ktorá by už o pár dní oslávila 20-te narodeniny, otriasla celým mestom. Na mieste pri rieke Turiec, kde našli jej telo, sa schádzajú jej kamaráti a na pamiatku zapaľujú sviečky. Nikto z nich si náhlu smrť krásnej dievčiny nedokáže vysvetliť, domnievajú sa však, že Renátu mohol zavraždiť niekto zo skupiny jej nových kamarátov s pochybnou minulosťou.

Blonďavá kráska Renáta tvrdo pracovala, aby mohla ísť študovať na univerzitu do Bratislavy, odkiaľ jej začiatkom mája prišiel oznam o prijatí. Mala dve zamestnania, v bare a tiež v herni, kde strávila aj posledné chvíle života. Avšak odvtedy, ako začala pracovať v martinskom kasíne, kamaráti na nej badali zmenu. Údajne tam spoznala ľudí, ktorí sa pohybujú medzi drogovo závislými, no odmietajú, že by drogám holdovala aj ona. „Vyzerá to tak, že viedla dvojaký život. Ale nemyslíme si, že mala problém s drogami,“ povedala pre denník Plus jeden deň kamarátka vždy usmiatej blondínky.

A práve medzi pochybnou skupinou kamarátov bol podľa Renátiných blízkych aj jej vrah. Dievčina totiž pravdepodobne zomrela násilnou smrťou, podľa medializovaných informácií ju mal niekto surovo uškrtiť a jej telo nechal pohodené pri rieke. V rukách polície dokonca skončil podozrivý mladík, ktorého vypočuli, no následne aj prepustili. Renátin vrah tak stále behá po slobode.

Renáta by budúci týždeň oslávila 20-te narodeniny.
Zobraziť galériu (5)
Renáta by budúci týždeň oslávila 20-te narodeniny.  (Zdroj: FB)

Renáta bola nezvestná od soboty (25. mája), keď okolo 14:00 odišla z martinskej herne, kde pracovala. Domov sa nevrátila a nikomu sa neozývala. Spustila sa preto veľká pátracia akcia, do ktorej sa okrem polície zapojili aj Renátiny kamaráti a výzvu o pomoc vyvesili aj na Facebook. Dlhé dni však ostala bez odozvy. Až v stredu, keď policajti pri rieke Turiec našli mŕtve telo mladej ženy, rodinu i príbuzných začalo trápiť zlé tušenie.

Napriek tomu, že polícia nájdenie tela a nezvestnosť Renáty spočiatku do súvisu nedávala, jej najbližší cítili, že krásna blondína už nie je medzi nami. Už deň predtým, ako polícia potvrdila totožnosť mŕtvej ženy, sa s ňou lúčili na Facebooku. "Nech odpočíva v pokoji, celej rodine úprimnú sústrasť," napísala  jedna z nich. "Celej rodine úprimnú sústrasť, to dievča si nezaslúžilo zomrieť krutou smrťou," smúti ďalšia. Ich zlé predtuchy vo štvrtok spečatilo policajné vyhlásenie. "Polícia po vykonaní úkonov smerujúcich k stotožneniu osoby zistila, že ide o 19 ročnú Martinčanku," uviedla vtedy žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Renátina fotka s výzvou kolovala internetom.
Zobraziť galériu (5)
Renátina fotka s výzvou kolovala internetom.  (Zdroj: FB)

Renáta mala už o týždeň osláviť okrúhlych 20 rokov. Kamaráti jej chystali veľkú party a aj poriadne prekvapenie. „Nikdy nebola pri mori, tak sme ju chceli vziať v auguste do Monte Carla. Veľmi sa tešila,“ prezradil Jakub. Všetky plány však mladej dievčine zmaril neznámy vrah, pre ktorého teraz namiesto osláv musia krásnej blondínke strojiť pohreb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu