Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Vrah krásky z Martina stále uniká: Renátu (†19) uškrtil a nechal pri rieke!

Renáta sa osláv 20. narodenín už nedožila
Renáta sa osláv 20. narodenín už nedožila (Zdroj: FB)

MARTIN - Uteká pred spravodlivosťou. Polícia zatiaľ vraha mladej Renáty (19) z Martina, ktorej mŕtve telo našli koncom mája pri rieke Turiec, nedolapila, no na jeho vypátraní intenzívne pracuje. Muži zákona už potvrdili, že krásnu blondínu neznámy útočník uškrtil, za čo mu hrozí až 20-ročný trest.

Ani dva týždne po nájdení tela mladej Renáty, nie je jasné, kedy  presne k vražde došlo. Rovnako nie je známy ani páchateľ. "Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony za účelom objasnenia skutku," informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík s tým, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy.

Martinčanka bola nezvestná od soboty (25. mája 2013), kedy sa nevrátila z práce v kasíne. Našla sa až v strede ďalšieho týždňa (29. mája 2013), no bohužiaľ už mŕtva. Počas týchto dní, kedy ju hľadalo takmer celé mesto, ju niekto chladnokrvne zavraždil. "Doposiaľ neznámy páchateľ v presne nezistenej dobe od 25. mája 2013 do 29. mája 2013 usmrtil škrtením 19 ročnú ženu z Martina," dodal Moravčík. Ak sa podarí mužom zákona vraha Renáty dolapiť a dokázať mu vinu, hrozí mu 15 až 20 rokov za mrežami.

Napriek tomu, že polícia nájdenie tela a nezvestnosť Renáty spočiatku do súvisu nedávala, jej najbližší cítili, že krásna blondína už nie je medzi nami. Už deň predtým, ako polícia potvrdila totožnosť mŕtvej ženy, sa s ňou lúčili na Facebooku. "Nech odpočíva v pokoji, celej rodine úprimnú sústrasť," napísala  jedna z nich. "Celej rodine úprimnú sústrasť, to dievča si nezaslúžilo zomrieť krutou smrťou," smúti ďalšia. Ich zlé predtuchy vo štvrtok spečatilo policajné vyhlásenie. "Polícia po vykonaní úkonov smerujúcich k stotožneniu osoby zistila, že ide o 19 ročnú Martinčanku," uviedla vtedy žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Krásna Renáta mala sláviť 20. narodeniny. Kamaráti jej chystali veľkú party a aj poriadne prekvapenie. „Nikdy nebola pri mori, tak sme ju chceli vziať v auguste do Monte Carla. Veľmi sa tešila,“ prezradil kamarát Jakub. Všetky plány však mladej dievčine zmaril neznámy vrah, pre ktorého namiesto osláv museli krásnej blondínke strojiť pohreb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu