Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľká razia v osade pod Krásnou Hôrkou: Kukláči zadržali mladých dílerov

V Krásnohorskom Podhradí bolo ráno rušno Zobraziť galériu (3)
V Krásnohorskom Podhradí bolo ráno rušno (Zdroj: FB)

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE - Rómsku osadu v Krásnohorskom Podhradí dnes obliehali kukláči. Dôvodom bola policajná akcia rožňavských kriminalistov, ktorí si posvietili na miestnych drogových dílerov. Omamné látky hľadali v dvoch domoch, odkiaľ v putách odviedli 28-ročného aj 19-ročného muža.

Pri domovej prehliadke u mladšieho z obvinených zaistili okrem dvoch vrecúšok, škatuľky a osem skladačiek so sušenou rastlinou aj 11 zelených rastlín v črepníkoch a jednu fajku. U druhého muža našli skladačku s nezistenou látkou a igelitku so sklenenou bankou.

Predbežná expertíza potvrdila, že ide o drogy. "Kriminalistický a expertízny ústav PZ v Košiciach pri predbežnom skúmaní (či sa jedná o omamné a psychotropné látky, resp. obsah THC) potvrdil, že ide o zakázané látky," potvrdil košický policajný hovorca Alexander Szabó. Mladíkov na mieste zadržali a po vypracovaní posudku je vyšetrovateľ pripravený dvojicu obviniť.

Veľká razia v osade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Páchateľom v takomto prípade hrozí trest na štyri až 10 rokov. Ak závery vyšetrovania preukážu, že podozriví ich predávali aj neplnoletým osobám, tento trest môže byť ešte prísnejší, zákon v takýchto prípadoch umožňuje uložiť trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Veľká razia v osade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu