Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Akčný zásah na petržalskom sídlisku: Policajti sa k dílerom zlaňovali zo strechy!

Díleri skončili v rukách kukláčov Zobraziť galériu (9)
Díleri skončili v rukách kukláčov (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Kukláči v okne! Takéto milé prekvapenie čakalo na petržalský párik dílerov, ktorý si v kuchynke bytu na Topolčianskej ulici postavil hotové drogové laboratórium. Dobroty rôzneho druhu už však dovarili, pred pár dňami k nim totiž zavítali kukláči, ktorí sa do drogového brlohu zlanili zo strechy paneláka a Jara (36) s Denisou (33) zatkli. Obyvateľom susedných domov sa tak uprostred dňa naskytol naozaj nezvyčajný pohľad.

Policajná akcia zameraná na "varičov" sa konala v utorok pod taktovkou bratislavských policajtov v spolupráci s protidrogovou jednotkou Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Muži zákona vedeli, kam mieria, chceli však využiť moment prekvapenia a zvolili tak trochu "nezvyčajnú" cestu. Do bytu na Topolčianskej ulici v Petržalke sa zlanili zo strechy.

Akčný zásah na petržalskom
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: polícia)

Tam sa im naskytol pohľad na hotové drogové laboratórium, ktoré si Jaroslav (36) zriadil v kuchynke jednoizbového bytu. "Počas prehliadky policajti zaistili aj laboratórium  na výrobu omamných a psychotropných látok spolu s prekurzormi," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Okrem výrobne zaistili aj množstvo iných zásob. "Pri domovej prehliadke  policajti zaistili podľa predbežných výsledkov z  výsledky z Kriminalisticko-expertízneho ústavu PZ 4 dávky pervitínu v kryštalickej forme, 400 ml dvojzložkovej tekutiny s obsahom  metamfetamínu, 5 jednorázorých dávok marihuany," dodala Kurucová. Jaroslav si vyrábal a predával drogy už minimálne rok, pervitín "varil" 1 až 2-krát do týždňa. Pomáhala mu pri tom jeho družka Denisa (33), ktorá mu kupovala lieky a iné látke potrebné na výrobu.

Akčný zásah na petržalskom
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: polícia)

Jaroslav drogy okrem predaja užíval sám a dával ich aj Denise. Obaja už majú na krku obvinenie. "Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi  vyšetrovateľ PZ obvinil 36-ročného Bratislavčana spolu s jeho o 3 roky mladšou družkou," uviedla Kurucová. Ak im vinu dokážu, môžu za mrežami stráviť až 10 rokov. Denisu stíhajú na slobode, Jaro čaká na rozsudok v policajnej cele.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu