Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Podozriví z megakrádeže odhalení: Pol milióna skrývali v panelákovom byte!

Státisíce ukrývali v byte Zobraziť galériu (9)
Státisíce ukrývali v byte (Zdroj: polícia)

BRATISLAVA - Najväčšia krádež minulého roka objasnená. Polícii sa podarilo vypátrať podozrivých minuloročnej predvianočnej krádeže v bratislavskom Vlčom Hrdle, pri ktorej z pancierového auto zmizlo asi 660 tisíc eur. Zlodeji si obrovský lup odniesli bez akéhokoľvek povšimnutia na neznáme miesto. Dnes už polícia vie, že vyše pol milióna skrývali traja Bratislavčania (32, 38, 43) v jednom z panelákových bytov vo Vrakuni.

Polícia po podozrivých z megakrádeže pátrala niekoľko mesiacov, napokon v ich rukách skončili traja Bratislavčania - Roman S. (32), Pavol B. (38) a Peter K. (43). Tí sa mali pred Vianocami 21.12. 2012 okolo 14:40 vkradnúť do pancierového auta a ukradnúť tri vrecia plné 10, 20 a 50- eurových bankoviek.

Podozriví z megakrádeže odhalení:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: polícia)

 "Podľa vyjadrenia  zástupcu poškodenej spoločnosti, ktorá vykonáva prevoz peňazí, vznikla poškodenej spoločnosti krádežou škoda vo výške viac ako 660.000,-€," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková. Polícia mala hneď zo začiatku podozrenie, že zlodejskej akcie sa muselo zúčastniť viacero ľudí, čo sa neskôr aj potvrdilo.

Dvaja z podozrivých Roman a Pavol boli v čase krádeže zamestnancami spoločnosti, ktorá pancierové auto vlastnila, čo využili vo svoj prospech. "Roman S., ako zamestnanec poškodenej spoločnosti zadovážil duplikát diaľkového ovládača spolu s duplikátom kľúča od pancierového vozidla," dodala Hrašková s tým, že duplikáty odovzdal Pavlovi.

Podozriví z megakrádeže odhalení:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: polícia)

Posledný obvinený Peter sa spolu s Pavlom postaral o prevoz peňazí, ktoré ukryli v jednom z panelákových bytov vo Vrakuni. Kriminalisti neskôr zistili, kde sa majú peniaze nachádzať a vykonali niekoľko domácich prehliadok, pričom sa im podarilo zaistiť väčšiu časť lupu vo výške 590 tisíc eur. "Okrem nich zaistili aj všetky veci, ktoré muži spolu s peniazmi odcudzili. Hliníkový kontajner, plastové vrecká a plátenné vrecia," uviedla Hrašková. Všetkým trom obvineným za krádež roka hrozí 10 až 15 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu