Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fingovaný prepad pancierového auta pri Nitre: 400 tisíc zakopali na záhrade!

Peniaze zahrabali na záhrade Zobraziť galériu (2)
Peniaze zahrabali na záhrade (Zdroj: polícia)

NITRA - Na ceste z Topoľčian do Nitry došlo v pondelok k prepadu auta s peniazmi. Nie však takému, na aké sú muži zákona zvyknutí. Lúpež bola totiž dopredu dohodnutá a fiktívny zlodej s vodičom a jeho kolegom spolupracoval. Státisícový peňažný lup nakoniec polícia našla zahrabaný v záhrade rodinného domu.

Posádka pancierového auta v pondelok polícii nahlásila, že na ceste z Topoľčian do Nitry ich prepadol ozbrojený lupič, zviazal ich a ukradol všetky prevážané peniaze. Pri vyšetrovaní prepadu však vysvitlo, že všetko bolo inak. "S páchateľom spolupracovali a o peniaze sa chceli rozdeliť," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Tu našli policajti ukryté peniaze z lupu.
Zobraziť galériu (2)
Tu našli policajti ukryté peniaze z lupu.  (Zdroj: polícia)

Hneď na druhý deň polícia prehľadala rodinné domy a v záhrade jedného z nich našla ukryté peniaze. "Finančná hotovosť bola zakopaná v hospodárskej časti domu," dodala Čuháková. Polícia presnú sumu lupu zatiaľ nevyčíslila, podľa našich informácií však malo ísť o najmenej 400 tisíc eur. Vyšetrovateľ už fiktívne obete lúpeže aj samotného zlodeja obvinili zo závažného zločinu podvodu a spracoval podnet na ich vzatie do väzby.

Za nevydarený fingovaný prepad im teraz hrozí až 15 rokov za mrežami. Vyšetrovanie prípadu naďalej prebieha a polícia o jeho ďalšom priebehu bude informovať vtedy, keď to situácia dovolí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu