Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krycie meno Gargamel: Polícia zabránila lúpeži pancierového auta s miliónom eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

STARÁ TURÁ - Polícia zabránila ozbrojenej lúpeži pancierového vozidla s miliónom eur. Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, policajti v stredu v Starej Turej vykonali akciu pod názvom Gargamel, počas ktorej zadržali troch mužov ozbrojených samopalmi a krátkymi zbraňami.

"Na základe operatívnych informácií polície sa zadržané osoby pripravovali na prepad pancierového vozidla prevážajúceho viac ako milión eur. Celú akciu mali podrobne naplánovanú," ozrejmila Baloghová. Podľa polície chceli páchatelia čiernym Land Roverom pri predbiehaní pancierového vozidla namieriť zbraň na vodiča a nasmerovať ho mimo hlavnú trasu. Na ukrytom mieste plánovali posádku vozidla zviazať a s peniazmi ujsť. "Páchateľov zadržali v situácii, keď čakali na konci mesta smerom na Nové Mesto nad Váhom už na príchod pancierového vozidla," doplnila hovorkyňa.

Ako uviedla, vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite začal trestné stíhanie za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, za čo hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. "Z obzvlášť závažného zločinu lúpeže v štádiu prípravy čelia obvineniu Ondrej V. z Trenčína (28), Peter L. (40) a Dušan H. z Bratislavy (49). Hrozí im trest odňatia slobody na 15 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," dodala Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu