Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Útok až z Mexika: Klientom slovenskej banky ukradli peniaze z účtov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ alebo páchatelia zaútočili na účty klientov Tatra banky. Ako ďalej informoval portál aktuality.sk, útok na účty klientov banky potvrdila aj jej hovorkyňa Marína Smolková.

"V dňoch medzi 15. a 17. februárom sme zaznamenali pokus o zneužitie platobných kariet klientov Tatra banky. Tieto karty boli použité na podozrivom zariadení na bankomatoch, ktoré nepatrili do siete bankomatov Tatra banky," povedala Smolková pre portál. Banka situáciu rieši a odcudzené sumy klientom vráti.

Tatra banka neinformovala, koľko páchatelia ukradli. Útok sa dotkol 45 klientov. Nie je vôbec jasné, či banka podá trestné oznámenie alebo iba odškodní okradnutých klientov. Podľa informácií portálu aktuality.sk útok išiel z Mexika. Hovorkyňa banky dodala, že situácia je pod kontrolou, podozrivé karty zablokovali a odcudzené peniaze klientom postupne vrátia. "Tatra banka vďaka rýchlemu risk monitoringu karty podozrivé zo zneužitia zablokovala a priebežne kontaktuje dotknutých klientov," uviedla pre portál Smolková.

Tatra banka bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. V súčasnosti patrí do rakúskej skupiny Raiffeisen. Prostredníctvom svojej siete zhruba 150 obchodných miest pôsobí vo všetkých regiónoch Slovenska a zamestnáva približne 3 400 zamestnancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu