Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tri roky mŕtvu Lucku (†5) stále nemôžu pochovať: Kto zaplatí pohreb?

V tomto byte manželia skrývali mŕtvu Lucku
V tomto byte manželia skrývali mŕtvu Lucku (Zdroj: tv Joj, facebook)

BRATISLAVA – Okolo prípadu na smrť utýranej Lucky (†5) z Ružinova je neustále množstvo otáznikov. Napriek tomu, že z ohaveného činu už obvinili jej otčima Juraja Hrotáka (32), dodnes nie je jasné, ako presne dievčatko zomrelo. Telíčko je jediným dôkazom, ktorý by mohol do prípadu vniesť viac svetla. Práve preto malá Lucka stále nemôže odpočívať v pokoji a jej pohreb je v nedohľadne. Takisto nie je jasné, kto smútočný obrad zaplatí, keďže biologický otec Milan Luknár (41) peniaze nemá a matka Alexandra (42) sa po prepustení skrýva.

Lucka, ktorej telíčko našla polícia zabarikádované v izbe jedného z ružinovských bytov, dodnes nenašla svoj pokoj. Napriek tomu, že zomrela hrôzostrašnou smrťou ešte pre troma rokmi, pochovať ju stále nemôžu. „Vzhľadom na stav tela dieťaťa a nutnosť ďalších znaleckých úkonov, ktoré si vyžadujú dostatočný časový priestor, bude vydaný súhlas na pochovanie dieťaťa až po ukončení týchto úkonov,“ uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Kedy sa budú môcť najbližší s Luckou dôstojne rozlúčiť je teda nejasné, financovanie pohrebu už však áno. Keďže ani biologický otec Milan, ani matka Alexandra peniaze na pohreb nemajú, smútočný obrad zabezpečí mestská časť Ružinov. „Pohreb budeme zabezpečovať my ako mestská časť,“ povedala pre Topky hovorkyňa MČ Bratislava – Ružinov Miroslava Štrosová.

Z utýrania dievčatka bol obvinený jej nevlastný otec Juraj Hroták, ktorý je momentálne vo vyšetrovacej väzbe a za ohavný čin mu hrozí 15 rokov za mrežami. Aj keď svoje tyranské správanie oľutoval, k zabitiu Lucky sa nikdy nepriznal. Usvedčujú ho len slová manželky Alexandry, ktorá na výsluchu prezradila, že Juraj týral nielen dieťa, ale aj ju. „V čase od júla 2009 až do obdobia, keď bol zadržaný, mal v byte v týrať svoju manželku a maloleté dieťa,“  uviedla vtedy Kurucová.

V prípade, ktorý otriasol Slovenskom, preto naďalej vystupuje ako poškodená a polícia ju po prvom výsluchu prepustila. Teraz však súčasný pobyt Alexandry, ktorá medzitým zmizla bez stopy, opäť zisťuje, aby ju mohla znova vypočuť. Objavili sa totiž viaceré informácie, ktoré by ženu mohli usvedčiť z niekoľkých neľudských podvodov s vlastnou dcérkou. Na Lucku aj po smrti brala rodinné prídavky a mŕtve dievčatko niekoľkokrát prepoisťovala, aby tak kryla jej náhle úmrtie. Ústredie práce už priznalo chybu a podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu