Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Besný útok: Dva psy roztrhali pudlíka, pohrýzli muža a policajta!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: blogspot.com)

KOŠICE – Nebezpečné psy opäť útočili! Deň plný hrôzy a strachu prežila včera rodina z Košíc, ktorú počas prechádzky na ulici napadli dva nemecké ovčiaky. Agresívne zvieratá najprv na smrť dotrhali ich domáceho miláčika, a keď sa ich snažili spacifikovať, zaútočili aj na nich a zasahujúceho policajta!

Keď sa rodinka z Košíc vybrala okolo obeda s návštevou na prechádzku po ulici Pri Hrušove, ani v tom najhoršom sne netušila, ako nevinný výlet skončí. Z neďalekého dvora na nich totiž zrazu vybehli dva rozzúrené nemecké ovčiaky a okamžite začali útočiť. Na mušku si najprv zobrali ich domáceho miláčika, ktorého na mieste zabili. „Košičanka (54) oznámila, že jej návštevu s rodinou napadli psi a jej psa plemena pudlík roztrhali a usmrtili,“ povedal pre Topky košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Vystrašené obete agresívnych zvierat nečakali na políciu a skôr, ako by krvavý útok mohol skončiť tragicky, snažili sa ovčiaky spacifikovať vlastnými rukami. Nebojácna žena chytila jedného zo psov za obojok a o druhého sa postaral muž (36), ktorý ho zaľahol. V tom na miesto dorazila polícia. „Policajti rozzúreného psa od oznamovateľky odviedli a priviazali k neďalekej kovovej konštrukcii prašiaka,“ dodal Szabó.

Hneď na to sa policajt pokúsil odviesť aj druhého psa, no ten sa spod muža vytrhol a zaútočil na neho aj na jedného z policajtov. „Druhý člen hliadky okamžite reagoval a stiahol poškodeného muža a oznamovateľku za služobné motorové vozidlo do bezpečia,“ popísal scénu ako z akčného filmu hovorca. Policajt, na ktorého útočný ovčiak skočil, nedokázal jeho útok odvrátiť, a tak ho niekoľkými výstrelmi usmrtil.

Strašidelná dráma však stále nekončila. Druhý z nebezpečných psov, ktorý bol priviazaný, sa z lana vytrhol a ušiel. Zúrivé zviera si to namierilo späť na dvor domu. „Následným šetrením bolo zistené, že išlo o dvor 51-ročného majiteľa oboch ovčiakov,“ dodal Szabó. Na miesto privolali aj záchranárov, ktorí museli pomáhať vystrašenej žene. Bola v silnom psychickom šoku a mala bolesti v hrudníku, vážnejšie zranenia však našťastie nikto okrem nebohého pudlíka neutrpel.

Zastreleného psa odovzdala polícia asistenčnej službe a prípad hrozivého útoku teraz prešetruje ako priestupok proti majetku.

Útoky psov počas leta 2012:

15. augusta 2012 - V Dunajskej Lužnej, okres Senec, tri psy dohrýzli muža. Skončil s mnohopočetnými ranami najmä na rukách a nohách, najvážnejším zranením je devastačné poranenie pravého predlaktia, mužovi tiež psy odhryzli pravé ucho.

17. augusta 2012 - V obci Sucháň v okrese Veľký Krtíš zomrela po útoku pitbula žena. Pes patril istému Švajčiarovi, ktorý chová v obci asi 20 pitbulov. O psy sa mu starali dvaja ľudia, a to muž a jeho družka, ktorá aj napriek zákazu majiteľa psov vzala na prechádzku nebezpečného pitbula.

22. augusta 2012 - Kaukazský ovčiak pohrýzol dievča pred rodinným domom v Trstenej. Pes vybehol z klietky odstaveného prívesného vozíka upraveného na prevoz psov a zaútočil na dievčinu, ktorá prechádzala po ulici na bicykli. Na miesto privolali policajtov, pes zaútočil aj na hliadku. Tínedžerku s dohryzenými stehnami, kolenami a predlaktiami previezli do nemocnice.

23. augusta 2012 - V obci Žitavce v Nitrianskom kraji. Pes tam napadol vlastného majiteľa, ktorému spôsobil zranenia na oboch rukách. Muža ošetrila posádka Rýchlej lekárskej pomoci. Jeho stav si transport do nemocnice nevyžadoval.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu