Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Za útok psa bude pykať majiteľ: Jozefovi (77) za dohryzenú ženu hrozia dva roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Na nedôslednosť zrejme kruto doplatí Jozef (77) z Košíc, ktorého domáci miláčik začiatkom septembra dohrýzol Prešovčanku (52). Zúrivý pes na ňu vybehol zo záhradky a zaútočil, keď prechádzala okolo. Za to, že Košičan zviera nedostatočne zabezpečil, mu teraz hrozí, že na staré kolená poputuje za mreže.

„Poverený príslušník z prečinu ublíženia na zdraví obvinil 77-ročného Jozefa z Košíc,“ povedal pre Topky košický policajný hovorca Alexander Szabó. Žena sa po útoku Jozefovho domáceho miláčika spamätávala zo zranení vyše mesiaca. Dohrýzol jej pravé lýtko a koleno.

Dôchodca teraz bude pykať za to, že výbeh svojho psa v záhradkárskej lokalite Geder dostatočne nezabezpečil. V prípade, že Jozefovi vinu dokážu, hrozí, že na miesto užívania dôchodku, skončí za mrežami väzenskej cely, a to až na 2 roky.

Množiace sa útoky psov na človeka prinútili ministerstvo pôdohospodárstva, aby pristúpilo k radikálnym zmenám v zákone o chove chlpatých domácich miláčikov. Do skupiny rizikových psov zaradili až 15 plemien, ktoré musia byť pod sprísneným dohľadom. Tieto zmeny následne spustili vlnu kritiky majiteľov, ktorým sa nové pravidlá zdajú príliš prísne. V hlavnom meste preto zorganizovali aj pochod, na ktorom proti novele protestovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu