Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hororová smrť Dagmar (†45): Pitbul na matku dvoch detí zaútočil spredu!

Majiteľ v obci Sucháň choval svorku 20 psov
Majiteľ v obci Sucháň choval svorku 20 psov (Zdroj: suchan.ocu.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Smrť ako z hororu! Strašné chvíle a obrovskú bolesť musela prežívať Dagmar A. (†45), ktorú v piatok počas prechádzky v Sucháni na smrť dohrýzol pitbul. Podľa pitvy na ňu zúrivý Diabol zaútočil spredu a hrýzol po celom tele, žena nakoniec zomrela na šok z vykrvácania.

Obyvatelia Kuzmíc, odkiaľ Dagmar pochádza, tvrdia, že vychovávala dvoch synov a svoju prácu milovala. Podľa výpovede jej druha ju v piatok na laze pri obci Sucháň v okrese Veľký Krtíš na smrť dohrýzol pitbul s menom Diabol a v dôsledku pohryzení zvieraťom zomrela. Informoval o tom dnes na mimoriadnej tlačovej besede, na základe predbežných výsledkov pitvy, zástupca banskobystrického krajského policajného riaditeľa Štefan Šurka.

Podľa neho bezprostrednou príčinou smrti ženy bol úrazový krvácavý šok pri mnohonásobných hryzných poraneniach spôsobených chrupom zvieraťa. Pes na vzpriamenú ženu pravdepodobne zaútočil spredu, a keď spadla, hrýzol ju po celom tele. Časť jej poranení svedčí o tom, že sa bránila. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia, obvinený zatiaľ nie je nikto.

Najprv nezvestnosť a vzápätí nato smrť svojej 45-ročnej družky Dagmar z Kuzmíc nahlásil v sobotu jej 52-ročný druh z Mojzesova, s ktorým sa o psy 70-ročného majiteľa Tibora Veščičíka zo Sucháňa starala zhruba päť mesiacov. „Keď sa muž v sobotu ráno zobudil, zistil, že tam jeho družka nie je, našiel aj mŕtve zviera. Žena bola nájdená asi 60 metrov od usadlosti, na okraji hory,“ povedal Šurka s tým, že čo sa presne stalo, polícia zisťuje. Predpokladaný čas útoku je piatok večer a pravdepodobné je, že keď sa útočiace zviera vrátilo domov, ostatné psy naňho zaútočili.

Na usadlosti chová majiteľ dvadsiatku psov plemien pitbul a americký stafordšírsky teriér. Nie sú v spoločnom výbehu, ale každý je samostatne uviazaný o reťaz. Majiteľ bol v čase útoku v zahraničí, odkiaľ sa už vrátil a podľa Šurku ochotne spolupracuje s políciou. Psy podľa vlastnej výpovede chová pre vlastnú potrebu, neobchoduje s nimi. Často sa aj dlhší čas zdržiava v zahraničí, opatrovateľov psov si našiel prostredníctvom inzerátu. Či bola napadnutá žena pod vplyvom alkoholu, zatiaľ nie je známe.

Starostka Sucháňa Anna Triznová uviedla, že v súvislosti s chovom psov na usadlosti obec nedostala žiadnu sťažnosť, psy sú riadne nahlásené, nie sú týrané a majiteľ za ne riadne platil dane.

Aký je názor právnika na otázku či má niekto právo beztrestne zabiť vášho psa?

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu