Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Krvavý útok psov na Košariskách: Brata slovenskej missky dohrýzli takmer na smrť!

Fotograf Michal skončil v ružinovskej nemocnici Zobraziť galériu (3)
Fotograf Michal skončil v ružinovskej nemocnici (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Fotograf Michal (39), brat známej slovenskej missky z 90. rokov Mirky Babčanovej, dnes pri jazere na Košariskách takmer prišiel o život. Z ohrady naňho mali vybehnúť tri zúrivé psy, ktoré ho doslova roztrhali. Po útoku skončil v ružinovskej nemocnici, kde ošetrovali aj jeho sestru.

Na nočnú moru sa zmenilo fotografovanie, na ktoré si Michal vybral prostredie jazera na Košariskách, kde bol aj spolu s modelkou. Po niekoľkých záberoch sa rozhodli odísť, no tesne predtým, ako si zavolali taxík na nich asi okolo 9:00 vybehli tri zúrivé psy a zaútočili na Michala. Zvieratá mali strážiť neďaleký opustený objekt. "Podľa doterajších zistení sa mali psy podhrabať pod plot riadne zabezpečeného objektu," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrašková.

Agresívne psy na muža vyskočili a začali ho trhať. Pri brutálnom útoku mu spôsobili asi sto rán a devastačné poranenie predlaktia a takisto mu odhryzli ucho. Na miesto boli okamžite privolaní záchranári, ktorí ho previezli do nemocnice. "Po príchode do nemocnice bol orientovaný, vedel, čo sa stalo, ale mal také obrovské bolesti, že mu nezaberali ani lieky, ktoré mu mali bolesť utišovať," informovala hovorkyňa bratislavskej nemocnice Petra Maťašovská.

V ružinovskej nemocnici ošetrovali aj jeho sestru Mirku, ktorá pri incidente nebola, ale pri pohľade na doráňaného brata jej prišlo zle. Mirka Babčanová je známa ako slovenská miss z 90. rokov, momentálne je poslankyňou miestneho zastupiteľstva v Starom Meste.
 

Miroslava Babčanová (v strede)
Zobraziť galériu (3)
Miroslava Babčanová (v strede)  (Zdroj: http://beauties.blog.cz)

 

Na miesto neskôr dorazila aj polícia, ktorá spravila poriadok s rozzúrenými psami. „Privolaná policajná hliadka na mieste použila v zmysle zákona služobnú zbraň a policajti opakovane vystrelili do vzduchu,“ dodala Hrašková. Jeden zo psov však neprestával byť agresívny a zaútočil aj na policajta. Ten preto vystrelil smerom naňho, pričom ho postrelil. Zranený pes má údajne aj policajný výcvik.

Na Košariskách zasahovala aj Sloboda zvierat, ktorú k postrelenému psovi zavolal starosta obce Dunajská Lužná. Podpredsedníčka združenia Dariny Marošová potvrdila, že na mieste bol postrelený pes rasy rotvajler, no po príchode zistili, že už je mŕtvy a ostatné dva psy sú v uzavretom objekte, kde bol už aj ich majiteľ. "Ten chce dať oboch zvyšných psov pre ich agresivitu utratiť, no to si musí vyriešiť so svojím veterinárom," dodala Marošová.

Objekt, do ktorého okolia sa vybral Michal fotiť bol oplotený, no fotograf si vypýtal povolenie. Pomoc napadnutému mužovi zavolali miestni obyvatelia, ktorí sa stali svedkami krvavého útoku. Michala teraz operujú na plastickej chirurgii v ružinovskej nemocnici. "Teraz ho čaká operácia na plastike, kde sa mu ucho pokúsia prišiť," dodala Maťašovská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu