Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hromadný kontlikt s Rómami: Zasahovalo až 70 policajtov!

(Zdroj: GLOBAL24)

Nové Zámky - Desivý kontlikt medzi Rómami a dedinčanmi! Bitka na ulici vo Svodíne vyhnala do ulíc približne stovku tamojších obyvateľov. Tí sa postavili proti údajnej šikane zo strany miestnej problémovej rodiny. Na mieste zasahovalo takmer 70 kukláčov a policajtov!

Ľudí, po ktorých policajti už dlhšie pátrali, zbrane a pravdepodobne i drogy našla polícia pri domovej prehliadke vo Svodíne v okrese Nové Zámky. Prehliadku vykonali novozámockí policajti vo štvrtok. "U osôb podozrivých z trestných činov nebezpečného vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania našli plynovú zbraň a dve halapartne," povedala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Drsná mela v dedine
Ďalším úlovkom policajtov boli dve osoby, po ktorých pátrali. „Trestnému stíhaniu za krádež sa tu vyhýbal 19-ročný Niko. V dome sa schovával aj muž z Kalnej nad Hronom, ktorý sa vyhýbal výkonu trestu odňatia slobody za trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ konštatovala Čuháková. Pri domovej prehliadke našli policajti aj sklenenú nádobu s obsahom 345 gramov neznámej tekutiny.

V obci vypukol ešte v nedeľu 5. augusta ostrý konflikt medzi miestnymi Rómami a obyvateľmi obce, ktorí dlhodobo upozorňujú na problémy s rómskou rodinou. Konflikt naštartovala bitka na ulici, ktorá vyhnala do ulíc obce zhruba stovku obyvateľov, ktorí sa postavili proti údajnej šikane zo strany problémovej rodiny. Na mieste zasahovalo takmer 70 policajtov a kukláčov, ktorí dohliadali nad tým, aby sa vášne ďalej nerozdúchavali. Po incidente bolo na políciu podaných niekoľko trestných oznámení.

Podpálenie auta ako bonus
S halapartňou, ktorú policajti našli pri domovej prehliadke, sa 31-ročný František N. údajne vyhrážal zabitím svojmu 54-ročnému susedovi. Ako bonus mu k tomu vraj sľuboval podpálenie auta. „V súvislosti s rodinou N. vedie polícia aj ďalšie dve trestné stíhania vo veci nebezpečného vyhrážania,“ konštatovala policajná hovorkyňa. Jedno trestné oznámenie podal v utorok 60-ročný muž z tej istej ulice.

Jemu sa údajne 29-ročný Peter N. vyhrážal zabitím a podpálením domu. Ďalšie trestné oznámenie prišlo o deň neskôr od 31-ročného obyvateľa Svodína, ktorému sa údajne František N. vyhrážal ublížením na zdraví. V súvislosti s nájdenou sklenenou nádobou s obsahom neznámej látky už vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie za drogovú trestnú činnosť. Látka bola spolu so zaistenými zbraňami zaslaná na expertízne skúmanie. Polícia naďalej zabezpečuje verejný poriadok a dohliada na bezpečnosť občanov vo Svodíne.

novezamky24.sk/tasr
Viac informácií z tohto regiónu nájdete na novezamky24.sk
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu