Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Starostu potrestali za alkoholický prešľap: Prišiel o vodičák a zaplatí tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hinklelawsanjose.com)

STARÁ ĽUBOVŇA – Štefan Arendáč (SDKÚ), ktorého minulý týždeň policajti pristihli riadne opitého za volantom, už za svoj hrubý prešľap pyká. Starostu malej košickej obce Údol zadržali vo štvrtok pár kilometrov od rodnej dedinky. Keď vtedy vystúpil z auta, ledva stál na nohách a oháňal sa známosťami, fúkať však odmietol!

Arendáč svoj alkoholický incident od začiatku zaryto popieral a dychovú skúšku na mieste odmietal. Podľa informácii denníka SME sa však starosta trestu nevyhol. „Okresný súd Stará Ľubovňa uložil obžalovanému pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky peňažný trest tisíc eur,“ uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Súd uložil starostovi aj náhradný trest, ktorý by ho čakal, ak by tisíc eur nezaplatil. V tom prípade by mu hrozil mesiac za mrežami. Okrem mastnej pokuty sa Arendáč bude musieť na 14 mesiacov rozlúčiť s vodičským preukazom. „Trestný rozkaz je právoplatný, nakoľko sa obžalovaný aj prokurátor vzdali práva podať odpor,“  dodal Drimák.

Opitého starostu Údola Štefana Arendáča minulý týždeň medzi Plavnicou a Hajtovkou zastavila policajná hliadka, ktorá ho chcela podrobiť dychovej skúške. Arendáč však tvrdil, že nepil a fúkať odmietol. Pripitého starostu nakoniec previedli na stanicu, pričom ho museli pridŕžať, aby nespadol. Dokonca sa im stihol vyhrážať jeho vplyvnými známosťami. Arendáč tak skončil v policajnej cele a neskôr si na súde vypočul rozsudok. Či však príde okrem vodičáku aj o starostovský mandát je zatiaľ neisté.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu