Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Opitý starosta sadol za volant: Ledva stál na nohách a oháňal sa známosťami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – S mandátom sa bude musieť zrejme rozlúčiť starosta z dedinky na severovýchode Slovenska, ktorého policajti prichytili na mol opitého za volantom. Síce ledva stál na nohách, ale zaryto tvrdil, že nepil a vyhrážal sa vplyvnými známosťami.

Podľa denníka SME si to z krčmy rovno za volant namieril starosta obce Údol, Štefan Arendáč (SDKÚ). Domov však nedošiel, na pol ceste medzi Plavnicou a Hajtovkou ho prichytili policajti, ktorí ihneď zacítili zápach alkoholu. O tom, že Arendáč si vypil trochu viac, svedčili aj jeho nekoordinované pohyby.

Aj keď sa starosta ledva držal na nohách, odmietol fúkať a zaryto, tvrdil že on nič nepil. „Vodič sa bezdôvodne odmietol podrobiť dychovej skúške a taktiež bezdôvodne odmietol lekárske vyšetrenie odberom krvi,“ povedal pre Tv JOJ prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. Pripitého muža, ktorého museli policajti počas prevozu pridŕžať, aby nespadol, sa im dokonca stihol vyhrážať jeho vplyvnými známosťami.

Arendáč nakoniec skončil v policajnej cele, kde čaká na superrýchle konanie. V prípade, že evidentne opitému starostovi vinu dokážu, čaká ho obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, čo by muža zrejme stálo starostovské kreslo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu