Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prvé foto strelca z Hurbanova po útoku: Sudca ho vzal do väzby!

Juhásza dnes predviedli pred banskobystrický súd Zobraziť galériu (10)
Juhásza dnes predviedli pred banskobystrický súd (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/HURBANOVO - Policajt Milan Juhász, ktorého obvinili z úkladnej vraždy troch Rómov v Hurbanove dnes stál pred súdom, ktorý rozhodol, že naďalej ostáva vo väzbe. Spoveď dcér hurbanovského strelca dnes poskytol denník Plus JEDEN DEŇ.

Kukláči dnes okolo obeda Juhásza doviezli na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici, kde sudca rozhodol, že hurbanovský strelec ostane aj naďalej vo väzbe. Rozhodnutie je právolplatné, pretože obvinený voči nemu nepodal sťažnosť.  Milana vzali do väzby z obáv, že by ušiel pred hroziacim vysokým trestnom a že by mohol pokračovať v trestnej činnosť. Súd vzatím do väzby obvineného z úkladnej vraždy vyhovel žiadosti prokurátora.

Policajt je obvinený z úkladnej vraždy, nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody, za čo mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Strelca privážali pred sudcu zamaskovaného s kuklou na hlave, čo býva dosť nezvyčajné. Okolie súdu policajti uzavreli a dodržiavali prísne bezpečnostné predpisy.

Strelec z Hurbanova
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Juhásza už bez kukly odprevádzajú pred banskobystrického sudcu
Zobraziť galériu (10)
Juhásza už bez kukly odprevádzajú pred banskobystrického sudcu  (Zdroj: SITA)

O tragickej sobote niekoľko dní po masakri prehovorili dcéry obvineného policajta. Nielen rodina Lakatošovcov, ktorá v sobotu tragicky prišla o troch členov, ale aj rodina mestského policajta, prežíva ťažké chvíle. Po krvavom masakri sú dcéry strelca pod ochranou polície, Rómovia im totiž chystajú pomstu. Žena, ktorá pri tragédii prišla o manžela, syna aj zaťa bola po útoku v obrovskom šoku a hrozila, že Rómovia zastrelia Juhászovu manželku aj celú rodinu.

Erika a Viktória, dcéry policajta, ktorého už obvinili z úkladnej vraždy, žijú od osudného dňa v strachu a nevedia, čo majú od pomstychtivých Rómov očakávať. Podľa ich výpovedí však Milan nemal s Lakatošovcami žiadne problémy a nevedia ani o tom, že by niekomu z ich rodiny ublížili. Údajne ich mohol poznať len z práce. Juhász bol vraj vzorný otec aj dedko, všetkým pomáhal a mal zmysel pre spravodlivosť.

„Dozvedela som sa to asi dve hodiny po tom, ako sa to stalo. Okamžite som utekala za mamou. Je to pre nás obrovský šok. Nikdy by som to na neho nepovedala,“ spomína na najhoršie chvíle života jedna z dcér Erika. Viktória svojho otca naposledy videla v stredu, keď s ním a deťmi bola v bratislavskej nemocnici. Policajt bol v tom čase usmiaty a nič nenasvedčovalo tomu, že by ho niečo vážne trápilo.

Juhászova rodina si nedokáže vysvetliť čo Milana dohnalo ku krvavému vyčíňaniu. Hlavu v smútku má aj primátorka Hurbanova, ktorá sa od útoku obáva rasových nepokojov v obci. Do pohrebu, ktorého termín je zatiaľ neznámy, dúfam, nedôjde k žiadnym mimoriadnym udalostiam. Naši mestskí policajti sú v inom režime, ako boli doposiaľ, nastupujú do práce, ale nevykonávajú službu. Štátna polícia je posilnená, počet príslušníkov sa zvýšil," povedala primátorka Margita Zemková s tým, že o tragédii sa hovorí v každej domácnosti, ale dôvody a príčiny udalosti nikto zatiaľ nepozná.

Dvaja členovia rómskej rodiny, ktorí masaker prežili. syn a manželka zavraždeného, sú naďalej hospitalizovaní v komárňanskej nemocnici. „Žena so zranenou nohou je mimo nebezpečenstva, ale syn s prestrelenými pľúcami je naďalej v kritickom stave," uviedla dnes hovorkyňa Marta Csergeová.

 

Vzhľadom na obsah niektorých príspevkov sme sa rozhodli diskusiu k tomuto článku pozastaviť.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu