Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pohreb troch zavraždených Rómov z Hurbanova bude v piatok ráno

Miesto streľby
Miesto streľby (Zdroj: TASR)

HURBANOVO - Pohreb troch zastrelených rómskych obyvateľov mesta Hurbanovo bude v piatok 29. júna o 09.00 h na mestskom cintoríne. Potvrdil to zástupca primátorky mesta Karol Lovász.

"Mestskí policajti nebudú vykonávať v ten deň službu, poriadok a bezpečnosť zabezpečí štátna polícia," povedal.
      
Podľa hovorkyne komárňanskej nemocnice Marty Csergeovej je stav pacienta s prestrelenými pľúcami stabilizovaný, ale naďalej vážny. "Ak nedôjde k zhoršeniu stavu, pacient po dvoch týždňoch môže ísť do domácej liečby, ktorá bude pokračovať ďalších šesť až osem týždňov," uviedla.
      
K vražde došlo 16. júna, keď príslušník Mestskej polície Hurbanovo zastrelil troch ľudí a dvoch zranil. Všetky obete boli z jednej rodiny. Manželku obete s poranením stehna prepustili na vlastnú žiadosť ešte minulý týždeň.
      
Strelec, ktorý bol mestským policajtom v Hurbanove a pochádza z obce Svätý Peter, prišiel na aute - mimo služby - pred dom na Komárňanskej ulici, v ktorom žijú dve rómske rodiny. Chlapi sa išli pozrieť, čo návštevník chce. Ten vytiahol zbraň a začal strieľať. Po streľbe ostali na zemi ležať piati ľudia.
      
Najprv sa strelcovi, ktorý si chcel siahnuť na život, snažil dohovoriť šéf mestskej polície. Neskôr hovoril s vyjednávačom. Asi po dvoch hodinách muž dobrovoľne odovzdal zbraň a nechal sa zatknúť.
      
Páchateľ bol policajtom 20 rokov a strieľal vojenskou zbraňou českej výroby, ktorú mal v nelegálnej držbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu