Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hokejista Ščurko odmieta vinu, chce ísť na detektor lži

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko (Zdroj: TASR)

KOŠICE – Dnes pokračovalo pojednávanie na súde v Košiciach s bývalým hokejistom HC Košice, Ladislavom Ščurkom (25). Dnešný maratón vypočúvania svedkov začal ráno a skončil až popoludní.

Ščurko mal podľa prokurátora ešte v januári 2008 dobodať bývalého hokejového rozhodcu Mareka Liptaja (28). Zabiť ho mal na odpočívadle za Košicami a telo mal zakopať v lese pri Huncovciach. Po zatknutí sa najprv Ščurko k tomuto činu priznal, ale následne svoju výpoveď zmenil a tvrdil, že k takejto výpovedi bol nútený kvôli tomu, že sa mu vyhrážala tipovacia mafia. Keďže sa bál, tak najprv vinu zobral na seba, ale výpoveď zmenil až v júli 2010 preto, lebo až po takom čase našiel odvahu brániť sa. Navyše bol podľa vlastných slov pri vypočúvaní v strese, pretože vyšetrovatelia ho mali presviedčať, že všetky dôkazy smerujú proti nemu.

Práve na dnešnom pojednávaní, vypovedali svedkovia, že jeho prvá výpoveď pred vyšetrovateľom, bola deň po oslave majstrovského hokejového titulu. L. Ščurko mohol byť ešte pod vplyvom alkoholu. Samotný obvinený hokejista požiadal súd o test jeho pravdivej výpovedi na detektore lži. Súd jeho návrh zamietol a ďalšie pojednávanie v tejto veci bude v apríli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu