Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súd s hokejistom Ščurkom odročili, neprišiel obhajca

Ladislav Ščurko
Ladislav Ščurko (Zdroj: TASR)

KOŠICE– Súdny proces s bývalým hokejistom Ladislavom Ščurkom (26), dnes odročili. Dôvodom bola neprítomnosť jeho obhajcu, ktorý sa súdu ospravedlnil, pretože je chorý. Ďalšie pojednávanie bude 12. júla.

Ščurka mal podľa prokurátora ešte v januári 2008 dobodať bývalého hokejového rozhodcu Marka Liptaja. Zabiť ho mal na odpočívadle za Košicami a telo mal zakopať v lese pri Huncovciach.

Na poslednom májovom pojednávaní, hokejistovi premietali jeho výpoveď z apríla 2009, v ktorej sa k vražde rozhodcu Mareka Liptaja z Popradu priznal. Neskôr však svoju výpoveď zmenil a tvrdil, že sa stal obeťou tipovacej mafie. Tá sa mu vraj vyhrážala, že keď vinu nezoberie na seba, tak ho zabijú.

Odvahu hovoriť pravdu, našiel až v júli 2010. Navyše bol podľa vlastných slov pri vypočúvaní v strese, pretože vyšetrovatelia ho mali presviedčať, že všetky dôkazy smerujú proti nemu a bol opitý, lebo predtým oslavoval zisk majstrovského titulu v hokeji. Hokejista Ščurka je od 8. novembra minulého roku stíhaný na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu