Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Okrem Piťa idú do väzby aj ďalší obvinení!

Piťa odvážajú z jeho vily.
Piťa odvážajú z jeho vily.

TRNAVA - Okrem Juraja O, alias Piťa, údajného šéfa bratislavskej zločineckej skupiny prezývanej piťovci, poslala sudkyňa Okresného súdu v Trnave do väzby aj Michala B., Martina P. a Petra B. Všetci štyria proti rozhodnutiam o väzbe podali sťažnosti, rozhodovať o nich bude krajský súd.

Dnes o tom informovala hovorkyňa súdu Jana Kondákorová.

Táto časť údajnej skupiny piťovcov je obvinená pre zločin poškodzovania cudzej veci a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Dopustiť sa ich mali v súvislosti s vypálením áut v Trnave. Za tieto trestné činy im hrozí až desaťročné väzenie.

O návrhoch na vzatie do väzby v prípade ďalších údajných členov skupiny bratislavského podsvetia bude rozhodovať Okresný súd Bratislava I. a Špecializovaný trestný súd na pracovisku v Banskej Bystrici.

Polícia v utorok ráno počas zásahu proti údajnej skupine bratislavského podsvetia známej pod menom piťovci zadržala 20 osôb, proti 23 osobám vzniesla obvinenie pre viaceré trestné činy, či už násilné alebo majetkové. Príslušníci policajnej zásahovej jednotky zlanili z vrtuľníka do dvora rodinného domu v Lamači, v ktorom býva Juraj O. alias Piťo.

Bolo počuť explózie a vidieť dym. Kukláči na dome rozbili niekoľko okien a vtrhli dnu. Juraja O. zadržali a obvinili. Policajti súčasne zasiahli na ďalších miestach Bratislavy. V zoznamoch silných skupín bratislavského podsvetia, ktoré nedávno unikli z polície, je v skupine piťovcov 44 mien. Nechýba tam ani Juraj O. (35), alias Piťo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu