Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Piťo v leopoldovskej väznici: Zradili ho vlastní?

Policajný zásah proti piťovcom
Policajný zásah proti piťovcom

BRATISLAVA – Súd rozhodol! Juraj O. (35), údajný šéf bratislavskej mafiánskej skupiny piťovcov, zostane vo väzbe. Policajné autá s kukláčmi ho včera previezli do leopoldovskej väznice. Hovorí sa však aj o tom, kto „Piťa“ údajne prezradil! Informoval o tom denník Plus jedeň deň.

Okresný súd v Trnave sa poponáhľal a včera približne o 14:00 začal rozhodovať o väzbe Juraja O. Po dvoch hodinách, keď rozhodli poslať Piťa za mreže, podal jeho právny zástupca Peter Filip voči rozhodnutiu sťažnosť, považuje ho za nezákonné. „Môj klient Jozef O. bol vzatý do väzby z dôvodu, že by mohol ujsť alebo sa skrývať a že by mohol pôsobiť na svedkov,“ uviedol bezprostredne po rozhodnutí o väzbe.

Piťo mal poveriť dve osoby, aby zabezpečili výbuch domu Róberta T. z Trnavy, prezývaného aj Netvor z mafiánskej skupiny sýkorovcov, a zároveň zapáliť jeho autá, pričom útoky mali byť vykonané naraz a koordinovane. Juraj O. mal na to zabezpečiť výbušniny, dve nálože tritolu s časovou rozbuškou. Podobne mali dopadnúť aj autá spolupracovníkov Róberta T.

Podľa medializovaných informácií mala podpaľačstvo na Piťov pokyn vykonať skupina Trnavčanov pod vedením Adama Š, ktorá s ním spolupracovala. Skupina mala polícii prezradiť, že ešte v marci minulého roka konali práve na pokyn Juraja O. Polícia v septembri Adama Š. spolu s dvoma komplicmi  zatkla za vydieranie. Podľa polície sa mali vyhrážať podnikateľovi, že ak ich nezaplatí 6000 eur,  „urobia mu zo života peklo a že sú drsní chlapci od Jura Piťa“.

Špeciálny prokurátor podal vo veci podpaľovania áut návrh na väzbu v stredu 17. novembra nielen na Juraja O., ale aj na Michala B., Martina P. a Petra B. Obvinené sú v tejto kauze aj ďalšie tri osoby. Za uvedené trestné činy môžu zostať za mrežami až desať rokov. Špecializovaný trestný súd v Pezinku o tom, či ďalších päť obvinených piťovcov v kauze podvodom získaných hypotekárnych úverov z USA, zostane vo väzbe, bude rozhodovať od piatka rána 18. novembra, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjaková.

Polícia počas utorkového zásahu proti podsvetiu v Bratislave zadržala 20 osôb a 23 osôb obvinila za viaceré násilné aj majetkové trestné činy. Bola to pravdepodobne najväčšia akcia tohto druhu od vzniku SR, povedal vtedy minister vnútra SR Daniel Lipšic o policajnej akcii v ranných hodinách. Nasadených bolo do nej 350 policajtov, najmä zo špeciálnych jednotiek. Akcia bola dlhodobo pripravovaná. Podrobnejšie informácie o znení obvinení a trestných činoch majú byť známe do konca týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu