Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šesť obvinených piťovcov ostane vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Šestica mužov, ktorí boli zadržaní počas záťahu na piťovcov v polovici novembra, ostane vo väzbe. Rozhodol o tom dnes Krajský súd v Bratislave, ktorý zamietol sťažnosti obvinených proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava I z 18. novembra o vzatí do väzby.

Odvolací súd považoval sťažnosti obvinených za nedôvodné, pričom u dvoch obvinených upravil dôvody väzby. Rozhodnutie je právoplatné, informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Polícia obvinila siedmich ľudí z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, spáchaného organizovanou skupinou. O väzbu požiadala u šiestich.

Polícia zasiahla proti údajnej skupine bratislavského podsvetia známej pod menom piťovci 15. novembra. Proti 23 osobám vzniesla obvinenie pre viaceré trestné činy, či už násilné alebo majetkové. Príslušníci policajnej zásahovej jednotky zlanili z vrtuľníka do dvora rodinného domu v Lamači, v ktorom býva Juraj Ondrejčák alias Piťo. Bolo počuť explózie a vidieť dym. Kukláči na dome rozbili niekoľko okien a vtrhli dnu. Juraja Ondrejčáka zadržali a obvinili. Policajti súčasne zasiahli na ďalších miestach Bratislavy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu