Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Už aj Slováci prepadli masovému šialenstvu: FOTO Koronavírus doslova vyprázdnil regále v obchodoch

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky, TASR/AP/Centers for Disease Control and Prevention)

BRATISLAVA - Svetom dnes hýbe predovšetkým šírenie nebezpečného koronavírusu. Ľudia v susedných štátoch ako Česko či Rakúsko nakupujú zásoby vo veľkom a Slovensko nie je výnimkou. Kým v Rakúsku už evidujú potvrdené prípady nákazy vírusom, u nás sa taký ešte nepotvrdil, no to nič nezmenilo na fakt, že niektoré obchody sú v týchto dňoch ako pred prípravou na masový konflikt.

Dôkazom sú aj včerajšie fotografie z istého obchodného domu v bratislavskej Petržalke. Okrem antibakteriálnych prípravkov však chýbali aj ďalšie veci. 

Už aj Slováci prepadli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)


Nákupná hystéria kvôli koronavírusu v Česku: FOTO Vybrakované regále a zúfalé predavačky


Galéria: Prázdne police v obchodoch

 

Niektoré potraviny idú doslova na dračku

Podľa našich informácii v policiach chýbali rôzne cestoviny, konzervy, paštéky či tuniaky a kečupy. Výnimkou neboli aj iné sortimenty ako toaletný papier či zemiaky.

Už aj Slováci prepadli
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

V obchode sa navyše potulovalo viac ľudí, ako je bežným zvykom. Občania išli ku pokladniam spravidla s plnými nákupnými košíkmi. Okrem nakupujúcich mali čo robiť aj zamestnanci reťazca, ktorí majú plné ruky práce s naskladňovaním surovín a iných potravín.

Je možné predpokladať, že v tomto prípade ľudia doslova šalejú kvôli správam o šíriacom sa koronavíre, no odborníci radia nepanikáriť. Podobná situácia je aj v zmienenom Česku či Taliansku, kde ľudia rovnako prepadli panike a začínajú sa zásobovať masívnymi baleniami vody, toaletných papierov či početnými konzervovanými potravinami.

Viac o téme: ObchodyPanikaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu