Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trnavský samosprávny kraj pripravuje opatrenia pre prípad možného výskytu koronavírusu

Celé cvičenie prebehlo pod prísnymi hygienickými opatreniami
Celé cvičenie prebehlo pod prísnymi hygienickými opatreniami (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

TRNAVA - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vytvoril mimoriadnu pracovnú skupinu, ktorá pripravuje riešenia pre prípad možného výskytu koronavírusu. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

Prvé zasadnutie skupiny sa uskutoční v utorok (3. 3.). Skupinu tvoria zástupcovia kraja, zástupca okresného úradu v sídle kraja, štyria riaditelia regionálnych úradov verejného zdravotníctva (Trnava, Senica, Galanta, Dunajská Streda), medicínsky riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trnave a zástupca krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Podľa TTSK je hrozba výskytu koronavírusu na Slovensku reálna. "Koronavírus môže byť diagnostikovaný aj u nás, takže je dôležité, aby sme boli na túto hrozbu pripravení a najmä aby všetky inštitúcie postupovali koordinovane a mali dostatok informácií," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Opatrenia kraja sa budú týkať aj informovanosti jednotlivých organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK, teda najmä stredných škôl, zariadení sociálnej starostlivosti, múzeí, galérií či piešťanského letiska. Účasť svojho zástupcu potvrdila aj Fakultná nemocnica v Trnave, ktorá je jediným ústavným zdravotníckym zariadením v Trnavskom kraji, ktoré má k dispozícii infektologické lôžka určené na hospitalizáciu pre pacientov s podozrením na nákazu koronavírusom.

Viac o téme: OpatreniaJozef ViskupičKoronavírusTrnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu