Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

VÝSLEDKY PITVY Matthewa Perryho (†54): Je známe, čo zabilo slávneho Chandlera!

Matthew Perry Zobraziť galériu (2)
Matthew Perry (Zdroj: profimedia.sk)

LOS ANGELES - Od náhlej a nečakanej smrti herca Matthewa Perryho (†54) ubehli dva mesiace. Keď ho našli bez známok života vo vírivke, v jeho dome, objavili sa viaceré dohady o tom, čo ho zabilo. Dnes sú už známe výsledky pitvy.

Ako informuje TMZ, výsledky z toxikologickej správy zverejnil úrad súdneho lekárstva okresu Los Angeles. Z nej vyplýva, že 54-ročný Perry zomrel na akútne účinky ketamínu. Ten u herca vyvolal nadmernú kardiovaskulárnu stimuláciu a utlmil jeho dýchanie. 

Ketamín sa používa aj na liečbu depresie a úzkosti. Podľa medializovaných informácií seriálový Chandler podstúpil infúznu terapiu touto látkou zhruba týždeň a pol pred smrťou. Množstvo ketamínu, ktoré po smrti našli v jeho tele však nepochádzalo z danej terapie. Táto látka sa totiž drží v organizme zhruba štyri hodiny po požití. 

Perry svojho času podstupoval liečbu ketamínom každý druhý deň. Zhruba pol roka pred smrťou jeho nový lekár rozhodol, že sa mu darí veľmi dobre a nepotrebuje túto liečbu podstupovať tak často. 

V správe o hercovej smrti je tiež uvedené, že vyfajčil 2 krabičky cigariet denne. Čistý a triezvy bol zhruba 19 mesiacov. Testy potvrdili, že v jeho tele sa nenachádzali žiadne stopy po alkohole, metamfetamíne, kokaíne, heroíne, PCP ani fentanyle.

Perry mal chronickú obštrukčnú chorobu pľúc a cukrovku. K faktorom, ktoré prispeli k jeho smrti patrili utopenie, ischemická choroba srdca a syntetická látka, ktorá sa používa pri liečbe závislosti od opiátov - buprenorfín. 

Viac o téme: Matthew Perry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu