Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Známy scenárista naložil Tomovi Cruisovi: Je to egocentrický MANIPULÁTOR a ČUDÁK!

Tom Cruise Zobraziť galériu (3)
Tom Cruise (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - V láske ho príliš nemá! Oscarový scenárista a spisovateľ Frederic Raphael (91) sa poriadne pustil do Toma Cruisa (61). V knihe s názvom Lost Post sa totiž vrátil k starému sporu s rodinou režiséra Stanleyho Kubricka, ktorého súčasťou bol aj slávny herec. Tomu Raphael adresoval poriadne tvrdé slová!

Spor sa začal v roku 1999, kedy Raphael vydal knihu Eyes Wide Open, v ktorej kritizoval legendárneho režiséra Stanleyho Kubricka. Ten však v tom istom roku zomrel a jeho rodina brala túto kritiku o to viac citlivo.

Známy scenárista pracoval s Kubrickom na filme Eyes Wide Shut, v ktorom si zahral aj Tom Cruise. Po Raphaelovej kritike sa tento herec postavil na stranu Kubricka a jeho rodiny, cez čo sa zrejme dodnes nepreniesol. 

Tom Cruise
Zobraziť galériu (3)
Tom Cruise  (Zdroj: SITA)

V jeho najnovšej knihe Lost Post totiž zverejnil svoje súkromné listy, ktoré písal viacerým spolupracovníkom. Jeden z nich písal aj samotnému režisérovi Kubrickovi a obvinil v ňom jeho rodinu z toho, že ho chce zničiť.

„Bola tam neustála kampaň, vedená tvojou manželkou a jej bratom, ktorých som v živote nestretol. Snažia sa, aby sa moje meno nespájalo s konečnou verziou filmu Eyes Wide Shut. Dokonca sa ma snažili odstrániť z titulkov. Tvoja rodina a pán Cruise navyše vložili do môjho záznamu na Wikipédii klamlivé informácie," napísal Raphael podľa denníka Daily Mail.

Cruisa spomínal hlavne preto, že sa postavil na stranu Kubricka a jeho rodiny. V najnovšej knihe mu preto venoval poriadne ostré slová. „Cruise povedal, že by som to neurobil, keby bol Stanley stále nažive. Bolo to nepresné. Nepoznám toho muža a nikdy som ho nestretol. Ale bolo zaujímavé sledovať, ako sa potom začali ľudia správať. Nikdy ma nikto nenazval klamárom okrem jeho rodiny a Toma Cruisa, egocentrického manipulátora a čudáka, s ktorým som nikdy nehovoril. Tesne po natáčaní mi však ponúkol prácu. Chcel ma mať totiž pod kontrolou, presne tak, ako to robia scientológovia," uviedol scenárista.

Tom Cruise
Zobraziť galériu (3)
Tom Cruise  (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Tom CruiseFrederic RaphaelStanley Kubrick
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu