Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ťažké časy v kráľovskej rodine: RAKOVINA!

Členovia kráľovskej rodiny majú obavy o svoju príbuznú. Zobraziť galériu (3)
Členovia kráľovskej rodiny majú obavy o svoju príbuznú. (Zdroj: Tv Markíza)

LONDÝN - Vojvodkyni z Yorku Sarah Ferguson pri rutinnom mamografickom vyšetrení diagnostikovali rakovinu prsníka v ranom štádiu. Lekári jej odporučili chirurgický zákrok, ktorému sa už aj podrobila, uviedol jej hovorca v nedeľu pre denník Daily Mirror.

Operácia sa uskutočnila v Nemocnici kráľa Edwarda VII. v Marylebone v centre Londýna. Zákrok bol úspešný a prognóza pacientky je dobrá vďaka včasnému odhaleniu rakoviny, uviedol z jej priateľov vojvodkyne z Yorku pre noviny The Sun.

Sarah Ferguson je od nedele už doma - vo Windsore v grófstve Berkshire. Denník The Sun informoval, že kým sa zotavuje, je po jej boku bývalý manžel, princ Andrew, a ich dcéry princezné Beatrice a Eugenie.

Sarah Ferguson
Zobraziť galériu (3)
Sarah Ferguson  (Zdroj: profimedia.sk)

Hovorca vo svojom vyhlásení uviedol, že vojvodkyňa je vďačná zdravotníckemu personálu v nemocnici i personálu na mamografickom oddelení, kde identifikovali jej ochorenie, ktoré bolo inak bez príznakov. Vojvodkyňa verí, že jej skúsenosť podčiarkuje dôležitosť pravidelných skríningových vyšetrení, doplnil hovorca.

Pred odchodom do nemocnice vojvodkyňa hovorila o svojej diagnóze vo svojom podcaste Tea Talks with the Duchess and Sarah, ktorý bude odvysielaný v pondelok.

Viac o téme: Kráľovská rodinaSarah Ferguson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu