Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slávny herec lieta v PROBLÉMOCH: Obvinenie z účasti na ÚTOKU... Natreli ho JEHO BLÍZKI!

Jay Johnston si poriadne zavaril. Zobraziť galériu (2)
Jay Johnston si poriadne zavaril. (Zdroj: Profimedia)

WASHINGTON - Amerického herca Jaya Johnstona, známeho zo seriálu Bob's Burgers, v stredu zatkli a obvinili z účasti na útoku prívržencov bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na sídlo amerického Kongresu 6. januára 2021. TASR informuje na základe správy agentúry AP.

Federálny sudca po úvodnom výsluchu na súde v Kalifornii Johnstona prepustil na kauciu vo výške 25.000 amerických dolárov. Pridelený verejný obhajca, ktorý ho pred súdom zastupoval, prípad odmietol komentovať.

Miestoprísažné vyhlásenie agenta FBI uvádza, že videozábery herca zachytili, ako tlačí do policajtov a pomáha výtržníkom vojsť do Kapitolu. Herec vraj nad hlavou držal ukoristený policajný štít a podával ho ďalej. "Johnston sa nachádzal neďaleko vstupu do tunela a signálmi sa snažil privolať ďalších výtržníkov," uvádza agent vo vyhlásení.

Slávny herec lieta v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Spravodajský web The Daily Beast v decembri 2021 informoval, že Johnston už neúčinkuje v animovanom seriáli Bob's Burgers, kde daboval postavu Jimmyho Pesta. Ako uvádza FBI, Johnston si podľa záznamov leteckej spoločnosti United Airlines kúpil spiatočnú letenku z Los Angeles do Washingtonu D.C., pričom domov sa vrátil deň po útoku.

Johnstona obvinili po tom, ako ho na fotografiách účastníkov nepokojov zverejnených FBI identifikovali traja jeho známi. Jeden z nich vyšetrovateľom tiež poskytol textovú správu potvrdzujúcu účasť herca na nepokojoch.

Preskúmanie súdnych záznamov agentúrou AP ukázalo, že za skutky spáchané počas útoku na Kapitol zo 6. januára 2021 bolo zo spáchania federálnych zločinov obvinených viac ako 1000 ľudí. Viac než 500 z nich bolo odsúdených, pričom vyše polovici odsúdených boli vymerané tresty odňatia slobody pohybujúce sa v rozmedzí od siedmich dní do 18 rokov.

Viac o téme: Jay Johnston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu