Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Veľký deň pre dcérku Harryho a Meghan: Je z nej PRINCEZNÁ, ale... Drsné odmietnutie od kráľovskej rodiny!

Harry a Meghan Zobraziť galériu (3)
Harry a Meghan (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Krst dieťaťa býva zväčša v každej rodine veľkou udalosťou, na ktorej nechýbajú blízki príbuzní. Svoj veľký deň má už za sebou aj dcéra vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, Lilibet. Pri tej príležitosti sa prvýkrát oficiálne použil jej kráľovský titul "princezná". Členovia monarchie však tento výnimočný moment v jej živote odignorovali.

Princeznú vo veku 21 mesiacov pokrstili minulý týždeň počas súkromného obradu v dome Harryho a Meghan v kalifornskom meste Montecito, informoval v stredu denník The Guardian.

Princ Harry so svojou milovanou dcérkou
Zobraziť galériu (3)
Princ Harry so svojou milovanou dcérkou  (Zdroj: Netflix)

„Môžem potvrdiť, že princezná Lilibet Diana bola pokrstená v piatok 3. marca losangeleským arcibiskupom, reverendom Johnom Taylorom," uviedol hovorca páru. Oznámenie je prvým potvrdením, že princ Harry a jeho manželka Meghan majú v úmysle používať pre svojho syna Archieho a dcéru Lilibet kráľovské tituly princ a princezná.

Pozvanie na krst dostali aj britský kráľ Karol III., kráľovná manželka Kamila, princ a princezná z Walesu, ale nezúčastnili sa na ňom, uvádza magazín People. Na piatkovom obrade bolo 20 až 30 hostí vrátane Meghaninej matky Dorie Raglandovej, Lilibetinho krstného otca Tylera Perryho a nemenovanej krstnej matky.

Obe deti sa po vlaňajšom nástupe ich starého otca na trón automaticky stali princom a princeznou podľa nariadenia britského kráľa Juraja V. z roku 1917. Tituly sa budú používať v oficiálnom prostredí, ale nie v každodennej konverzácii páru. Až do dnešného dňa však boli na webovej stránke kráľovskej rodiny uvádzaní ako pán Archie Mountbatten-Windsor a slečna Lilibet Mountbatten-Windsorová.

Veľký deň pre dcérku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/ Chris Jackson)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu