Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šok pre fanúšikov Harryho Pottera: Zomrel milovaný Hagrid!

Robbie Coltrane
Robbie Coltrane (Zdroj: Warner Bros)

LARBERT - Táto správa zarmúti každého fanúšika legendárnej ságy Harry Potter. Na večnosť totiž odišiel herec Robbie Coltrane, ktorý stvárňoval Rubeusa Hagrida. Mal 72 rokov.

Správu o tom, že herec Robbie Coltrane zomrel potvrdila pre Daily Mail jeho agentka. „Môj klient a priateľ Robbie Coltrane zomrel v piatok, 14. oktíbra. Bol to výnimočný talent. Pravdepodobne si ho všetci najviac zapamätajú ako Hagrida z Harryho Pottera. Úloha, ktorá prinášala radosť deťom a dospelým po celom svete. Listy od fanúšikov dostával každý týždeň už 20 rokov,” uviedla Belinda Wright. Detaily týkajúce sa jeho úmrtia neprezradila. „Prosím rešpektujte súkromie jeho rodiny v týchto náročných časoch,” dodala. 

„Ja osobne si ho budem pamätať ako lojálneho klienta. Okrem toho, že bol skvelým hercom, bol aj inteligentný, vtipný a po 40 rokoch spolupráce som hrdá na to, že som bola jeho agentkou. Bude mi veľmi chýbať,” povedala tiež Belinda.

Za hercom veľmi smútia jeho najbližší - sestra Annie Rae, jeho deti Spencer a Alice a ich matka Rhona Gemmell. „Radi by sa poďakovali zdravotníkom a personálu z Forth Valley Royal Hospital v meste Larbert za ich starostlivosť,” uzavrela hercova agentka. 

Robbie Coltrane, vlastným menom Anthony Robert McMillan, sa narodil 30. marca 1950 v Škótsku. Študoval umenie a svoj herecký debut mal na doskách, ktoré znamenajú svet ako 12-ročný. Pred kamerami stál prvýkrát v roku 1980 v počine Death Watch. Do sŕdc mnohých sa vryl najmä ako predstaviteľ Hagrida v ságe Harry Potter. Známy je aj fanúšikom bondoviek. Objavil sa vo filmoch Golden Eye a The World Is Not Enough. 

Viac o téme: Robbie Coltrane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu