Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hollywood v smútku: Zomrel známy filmový záporák (†95)!

Henry Silva (vpravo) zomrel. Zobraziť galériu (3)
Henry Silva (vpravo) zomrel. (Zdroj: Warner Bros)

LOS ANGELES - Vo veku 95 rokov zomrel herec Henry Silva. Ten bol roky známy najmä pre svoje úlohy drsných chlapíkov a zloduchov. Smutnú správu médiám potvrdil jeho syn Scott Silva.

Ako hercov syn prezradil pre magazín Variety, Henry Silva zomrel v stredu prirodzenou smrťou. Poslednýkrát vydýchol v Motion Picture and Television Country House and Hospital v Kalifornii. 

„Naše srdcia sú zlomené kvôli strate nášho drahého priateľa Henryho Silvu, jedného z najkrajších, najláskavejších a najtalentovanejších mužov, akých som mala tú česť volať priateľmi,“ vyjadrila sa na sociálnej sieti Twitter dcéra poslednej žijúcej hviezdy Dannyho jedenástky, Deana Martina. 

Hollywood v smútku: Zomrel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Warner Bros)

Henry Silva bol rodákom z New Yorku, ktorý ako tínedžer v 40. rokoch minulého storočia opustil školu, aby mohol navštevovať divadelné krúžky. A to sa mu napokon vyplatilo. Bol prijatý do Actors Studia ako jeden z piatich študentov z viac ako 2500 uchádzačov.

A odvtedy sa mu rozbehla sľubná herecká kariéra, ktorá trvala až do roku 2001, kedy sa rozhodol ísť na dôchodok. Známy je napríklad z filmov A Hatful of Rain, kde stvárnil drogového dílera, či z dvoch najznámejších filmov Franka Sinatru - Dannyho jedenástka a Mandžuský kandidát. 

 

Viac o téme: Henry Silva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu