Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Emotívne chvíle pri rakve kráľovnej: Harry v toto ani nedúfal!

Gwen Stefani Zobraziť galériu (8)
Gwen Stefani

LONDÝN – Osem vnúčat britskej kráľovnej Alžbety II. držalo v sobotu večer stráž pri rakve zosnulej panovníčky, vystavenej na verejnú úctu v historickej Westminsterskej sále v Londýne. Nechýbal medzi nimi ani najmladší vnuk - 14-ročný James, Viscount Severn. Pohľady mnohých smerovali aj k Harrymu, ktorý mal výnimočne povolené obliecť si uniformu.

Synovia kráľa Karola III. – princovia William a Harry, dcéry princa Andrewa – princezné Beatrice a Eugenie, deti princeznej Anne – Peter Phillips a Zara Tindallová a deti princa Edwarda – Louise a James – stáli ticho okolo katafalku, na ktorom je rakva uložená.

Emotívne chvíle pri rakve
Zobraziť galériu (8)

Emotívne chvíle pri rakve
Zobraziť galériu (8)

Obrad sledovali aj ľudia, ktorí prišli vzdať poslednú úctu zosnulej kráľovnej.

Na podobnej ceremónii, známej ako vigília princov, sa v piatok večer zišli pri rakve svojej matky štyri deti Alžbety II. – kráľ Karol III. so svojimi troma súrodencami.

Po stráži trvajúcej asi 15 minút začali do sály znova začali prúdiť ľudia, ktorí čakajú v dlhom rade celé hodiny, kým sa dostanú k panovníčkinej rakve.

Dvere Westminsterskej sály, najstaršej časti sídla britského parlamentu, zatvoria v pondelok ráno pred štátnym pohrebom kráľovnej, ktorý sa začne vo Westminsterskom opátstve o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ).

Viac o téme: Kráľovná Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu