Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ľudia sa lúčia s kráľovnou Alžbetou II. (†96): Kate urobila gesto, ktoré mnohých rozplakalo!

William a Kate pri sídle Sandringham Zobraziť galériu (8)
William a Kate pri sídle Sandringham (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Británia sa vo veľkom lúči so svojou kráľovnou! Ľudia kvôli tomu, aby si uctili pamiatku Alžbety II. (†96) čakajú v niekoľkokilometrových radoch viac ako 10 hodín. Jej pamiatku si uctievajú aj pri sídlach kráľovskej rodiny. Včera sa boli so smútiacimi ľuďmi pozdraviť William a Kate. A práve nová princezná z Walesu sa postarala o veľmi emotívny moment, ktorým potešila mnohých.

Celá krajina sa momentálne pripravuje na štátny pohreb Alžbety II. Dovtedy si ju môžu uctiť ľudia z celého kráľovstva v Londýne, kde je vystavená truhla vo Westminsteri. Tam sa od stredy tvoria dlhé rady a ľudia tam čakajú približne 11 hodín.

Veľké skupiny však chodia aj pred niektoré sídla, ktoré patria kráľovskej rodine. Jedným z nich je napríklad rezidencia Sandringham v Norfolku, kam prišli davy pozdraviť princ William s manželkou Kate. 

William a Kate pri sídle Sandringham
Zobraziť galériu (8)
William a Kate pri sídle Sandringham  (Zdroj: SITA)

Princezná z Walesu si počas zdravenia ľudí všimla aj 8-ročné dievčatko menom Elizabeth, ktoré v ruke držalo kyticu kvetov a plyšového psa corgiho. Práve toto plemeno mala kráľovná Alžbeta veľmi rada a prvého takéhoto psa dostala už ako malá.

Princezná Kate s 8-ročnou Elizabeth
Zobraziť galériu (8)
Princezná Kate s 8-ročnou Elizabeth  (Zdroj: YouTube Daily Mail)

Kate nezaváhala a ponúkla jej, aby išli spoločne jej osobné dary položiť k ostatným. „Išla som s ňou položiť kvety a plyšáka. Spýtala sa ma, kde by som ich chcela položiť. Tak som jej to miesto ukázala a dali sme ich tam," povedala s plačom Elizabeth.

Súdiac podľa reakcií verejnosti na sociálnych sieťach a pod videom je jasné, že malá Elizabeth nie je jediná, koho toto krásne gesto od Kate dojalo. 

Elizabeth Sulkovska
Zobraziť galériu (8)
Elizabeth Sulkovska  (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: Princ WilliamPrincezná Kate
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu